5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): SCM-U Craiova va juca cu BC Mureş în sferturile de finală ale campionatului. Energia Târgu Jiu a retrogradat

Baschet (m): SCM-U Craiova va juca cu BC Mureş în sferturile de finală ale campionatului. Energia Târgu Jiu a retrogradat

GdS Sport

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a încheiat cu o victorie prima fază a play-off-ului Ligii Naţionale.

Oltenii s-au impus astăzi pe terenul formaţiei BC Mureş Târgu Mureş, cu scorul de 75-62.

Pentru formaţia din Bănie au evoluat: Bureau (4p), Djurasovic (3), Burlacu (7), Negoiţescu (2), Micic (9), Popescu (7), Damian (5), Pantic (16), Johnson (11), Hargrove (11).

Craiova s-a calificat în sferturile de finală de pe  locul patru şi va întâlni formaţia de pe locul cinci, care este chiar adversara din această seară, BC Mureş.

 

Se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri” iar SCM-U va disputa mai multe meciuri pe teren propriu.

Cele patru meciuri din play-off: Steaua CSM EximBank (locul 1) – Dinamo București (locul 8), CSM CSU Oradea  (locul 2) – Phoenix Galați (locul 7), U BT Cluj Napoca (locul 3) –  CSU Atlassib Sibiu (locul 6), SCM U Craiova (locul 4) – BC Mureș (locul 5).

Programul jocurilor este următorul: meciul 1 – 17 și 18 aprilie, meciul 2 – 19 și 20 aprilie, meciul 3 – 24 și 25 aprilie, meciul 4 – 26 și 27 aprilie, meciul 5 – 29 sau 30 aprilie.

Cealaltă formaţie olteană, Energia Târgu Jiu a retrogradat din Liga Naţională.

Gorjenii au pierdut partida de azi cu Dinamo, scor 65-85, şi a terminat pe locul 11 în clasament, poziție de pe care a retrogradat în Liga 1.

Energia a terminat sezonul cu un bilanț de 11 victorii și 21 înfrângeri.

Clubul gorjean a promovat în 2008.  Cea mai buna clasare la finalul sezonului a fost locul 3, obținut în ediția precedentă a campionatului.

În 2014 a câștigat Cupa României.

În 2015 a jucat în FIBA EuroChallenge și a terminat competiția pe locul 3. Sezonul acesta a evoluat în FIBA EuropeCup, calificându-se în optimile de finală ale competiției.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS