16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHaltere / Nicu Vlad: Ne dorim două medalii și două locuri 4-6 la Campionatele Europene

Haltere / Nicu Vlad: Ne dorim două medalii și două locuri 4-6 la Campionatele Europene

GdS Sport

Președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, astăzi, că obiectivul delegației României la Campionatele Europene, programate între 10 și 16 aprilie la Forde (Norvegia), va fi câștigarea a două medalii și clasarea a doi sportivi pe locurile 4-6.
„Noi ne dorim să ne întoarcem cu medalii, așa ne-am obișnuit și nu vrem să schimbăm lucrul ăsta. Avem obiectiv în Norvegia două medalii și două locuri 4-6. Mergem cu nouă sportivi acolo și teoretic îl putem îndeplini. Dar știți cum se spune, teoria ca teoria, practica ne omoară. Noi ne străduim și încercăm să ținem pasul. Obiectivul anului este evoluția la Rio, dar totuși sunt Campionate Europene”, a spus Nicu Vlad, pentru Agerpres.
Oficialul a menționat că dintre cei nouă sportivi cele mai mari șanse de a obține medalii la Campionatele Europene le au Monica Csengeri, Gabriel Sîncrăian, Dumitru Captari și Răzvan Martin: „Speranțe avem de la toți, pentru că știm cum s-au pregătit. Acum depinde și de forma de moment a fiecăruia. Cred însă că șanse importante are Csengeri, chiar dacă e debutantă, Sîncrăian, poate și Martin, dar în același timp și Captari. Rămâne de văzut”.
Rezultatele de la această ediție a Campionatelor Europene de haltere nu vor conta pentru România în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio, a anunțat Nicu Vlad.
„România are deja patru locuri calificate, așa că rezultatele de la Campionatele Europene nu vor mai conta. Doar pentru țările care nu au nici un sportiv calificat la Rio această competiție este importantă. Noi avem cinci poziții pentru Jocurile Olimpice, dar practic vom duce la Rio doar patru sportivi. Asta pentru că suntem penalizați cu un loc de federația internațională din cauza numărului de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor noștri (în actualul ciclu olimpic – n.r.). Alte țări sunt penalizate cu mai multe poziții pentru doping, dar mi-e greu să cred că ni se va permite nouă să mergem cu cinci”, a explicat Vlad.
Cei nouă sportivi care vor reprezenta România la Campionatele Europene de la Forde sunt: Monica Suneta Csengeri (48 kg), Cristina Iovu (53 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Dumitru Captari (77 kg), Răzvan Constantin Martin (77 kg), Gabriel Sîncrăian (85 kg) și Gheorghii Cernei (85 kg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS