10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSărbătoare în Polivalentă: Craiova a învins Steaua

Sărbătoare în Polivalentă: Craiova a învins Steaua

Pilcevic (la minge) şi coechipierii săi i-au făcut fericiţi pe suporterii craioveni, după ce au învins Steaua (Foto: Claudiu Tudor)
Pilcevic (la minge) şi coechipierii săi i-au făcut fericiţi pe suporterii craioveni, după ce au învins Steaua (Foto: Claudiu Tudor)

Fanii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova simt că favoriții lor pot obține un rezultat mare în acest sezon, mai ales după ce în ultimele două meciuri disputate în play-off, Cătălin Burlacu și colegii săi au reușit două victorii importante, în Polivalentă.
Sâmbăta trecută, oltenii au învins pe CSM Oradea, iar bihorenii au părăsit primul loc, pe care îl ocupau de aproximativ trei luni. Apoi, miercuri seară, SCM-U Craiova a învins Steaua CSM București, cu scorul de 95-88 (17-27, 25-17, 23-28, 30-16), schimbând din nou liderul, după ce formația din Capitală se bucurase, pentru o etapă, că este pe prima poziție în Liga Națională.

Johnson dedică victoria fanilor și fiicei sale

În ambele jocuri, baschetbaliștii din Bănie s-au impus după un sfert patru de senzație, împinși de la spate de un public numeros și gălăgios.
„Sunt fericit când câștigăm, mai ales acasă, în fața propriului nostru public, cel mai tare din campionat. Le transmit un mesaj fanilor: îi iubesc și le spun să ne fie alături în continuare, să ne susțină, atât în Polivalentă, cât și în deplasare, dacă au posibilitatea. Am și eu un suporter special la meciurile de acasă, fiica mea, de doar câteva luni, care este nelipsită din Polivalentă. O iubesc și îi dedic toate victoriile echipei mele“, a spus Aaron Johnson, la finalul meciului cu Steaua. De altfel, el și colegii săi au poposit minute bune pe marginea terenului, unde au cântat și au dansat alături de suporteri. Johnson a încheiat partida în double-double. Conducătorul de joc a marcat 16 puncte și a pasat decisiv de 10 ori. Și conaționalul său Travis Bureau a reușit un double-double, cu 13 puncte și 10 recuperări, iar al treilea american din lotul alb-albastru, Darius Hargrove, a fost principalul marcator pentru SCM-U, cu 21 de puncte. Cătălin Burlacu și Bogdan Popescu au avut câte 13 puncte, Pilcevic (8), Djurasovic (6), Popa (3), Pantic (2).

Și-au consolidat locul patru

Revenit pe teren după o pauză de trei luni, când s-a accidentat la un meci de la Târgu Mureș, bosniacul Bozo Djurasovic a evoluat 13 minute, a marcat 6 puncte și a recuperat 2 mingi. Cei doi străini care au rămas în afara lotului pentru meciul cu Steaua au fost Bozovic și Micic. După a 18-a victorie stagională, craiovenii se mențin pe locul patru, la două puncte în fața echipei de pe locul cinci BC Mureș. Elevii lui Vuksanovic și Aleksic vor juca etapa viitoare la Sibiu, duminică (ora 19.45), iar apoi vor evolua tot în deplasare cu BC Mureş și rămâne de văzut de pe ce poziție vor aborda sferturile de finală ale campionatului.

Play-off-ul începe în 17 aprilie

Ieri s-au aflat datele de disputare ale sferturilor de finală, care se desfășoară pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Programul jocurilor va fi următorul: meciul 1 – 17 și 18 aprilie; meciul 2 – 19 și 20 aprilie, meciul 3 – 24 și 25 aprilie, meciul 4 – 26 și 27 aprilie, meciul 5 – 29 sau 30 aprilie. După desfășurarea meciurilor de miercuri, din cadrul celei de a 30-a etape, se ştiu cele două echipe care se alătură celor din TOP 6 în play-off. Este vorba despre nou-promovatele Dinamo București și Phoenix Galați. Energia Târgu Jiu ocupă locul trei în grupa locurilor 7-12, după ce miercuri gorjenii au fost învinși, pe teren propriu, de Gaz Metan Mediaș, cu scorul de 91-77.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS