3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE oficial: încă doi craioveni în lotul pentru Rio

E oficial: încă doi craioveni în lotul pentru Rio

Cinci scrimeri români s-au calificat la Jocurile Olimpice. Una dintre componentele lotului de spadă este craioveanca Loredana Dinu (în centrul imaginii). Antrenorul lotului este tot un craiovean, Dan Podeanu (al treilea din dreapta).
Cinci scrimeri români s-au calificat la Jocurile Olimpice. Una dintre componentele lotului de spadă este craioveanca Loredana Dinu (în centrul imaginii). Antrenorul lotului este tot un craiovean, Dan Podeanu (al treilea din dreapta).

Cinci craioveni vor face sigur parte din lotul României la Jocurilor Olimpice. Este vorba de atleții Marius Ionescu, Claudia Ștef, Florina Pierdevară, spadasina Loredana Dinu și antrenorul lotului feminin de spadă, Dan Podeanu.

Federaţia Română de Scrimă (FRS) şi-a prezentat marți, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Este vorba despre spadasinele Ana Maria Popescu (fostă Brânză), Simona Gherman, Simona Pop, craioveanca Loredana Dinu și sabrerul Tiberiu Dolniceanu. Alături de ei au fost antrenorii Dan Podeanu, tehnician craiovean, și George Epurescu. La festivitate au participat cei mai importanți oficiali din sportul românesc: Mihai Covaliu – președintele FRS, Alin Petrache – preşedintele COSR, Elisabeta Lipă – ministrul tineretului şi sportului, Ana Pascu – preşedintele de onoare al FRS. Președintele federației, Mihai Covaliu, a spus că obiectivul scrimerilor români la Rio este să câştige una sau două medalii, în timp ce spadasina Ana Maria Popescu nu a vrut să facă nici o promisiune pentru Jocurile Olimpice. „Nu vreau să mai promit nimic! Eu am avut experienţa copilului la Atena în 2004, când am avut ocazia să văd cum arată o competiţie ca Jocurile Olimpice, apoi la Beijing am urcat pe podium, acolo unde mi-am dorit toată viaţa, dar am ajuns la Londra cu speranţe şi am plecat de acolo în genunchi. Aşa că de data asta îmi doresc ca Rio să ne surprindă pe toţi. Cu siguranţă, mergem acolo hotărâte să facem ce nu am făcut data trecută, dar fără promisiuni şi fără să plecăm cu medaliile la gât. De data asta vrem să ne întoarcem cu medaliile, nu să plecăm cu ele la Rio. Mai avem foarte mult de muncă, mai sunt competiţii şi vom vedea ce o să iasă“, a spus Ana Maria Popescu. Pe 16 şi 17 aprilie, la Praga va avea loc un ultim turneu de calificare, pentru scrimerii care nu au încă bilete la Rio. România va fi prezentă cu câte un sportiv în probele de floretă feminin, floretă masculin, spadă masculin şi sabie feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS