13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Mihai Covaliu a anunțat obiectivul FR de Scrimă la JO: Una-două medalii

Scrimă / Mihai Covaliu a anunțat obiectivul FR de Scrimă la JO: Una-două medalii

GdS Sport

Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă organizată cu ocazia prezentării sportivilor calificați la JO 2016, că obiectivul delegației sale la Rio de Janeiro este „una-două medalii”.
„Suntem la jumătatea drumului și considerăm că ne-am îndeplinit obiectivul până acum, în sensul că echipa feminină de spadă s-a clasat pe locul întâi în ceea ce privește această calificare la Rio, iar Tiberiu Dolniceanu și-a asigurat și el participarea la Jocurile Olimpice. Sunt sportivi consacrați, medaliați, cu care ne dorim să menținem tradiția pe care federația a început-o în 1956 cu prima medalie. Am mare încredere în potențialul lor, de aceea obiectivul Federației Române de Scrimă la aceste Jocuri Olimpice este una-două medalii. Este un obiectiv îndrăzneț, greu de realizat, dar avem foarte multe atuuri. Ne fixăm aceste ținte tocmai pentru a ne impune un anumit nivel. Avem valoarea necesară pentru a ne îndeplini acest obiectiv și eu sper că de data asta vom ști cum să ne manageriem șansele. Fetele știu unde sunt, au experiența Jocurilor Olimpice de la Londra. Au învățat din greșeli și eu sunt convins că la Rio își vor negocia foarte bine fiecare pas pe care îl vor face pe planșă”, a spus Covaliu, conform Agerpres.
Până în prezent, FR de Scrimă are cinci sportivi calificați la Rio: Ana Maria Brânză-Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu (componentele echipei de spadă feminin) și Tiberiu Dolniceanu (sabie individual). Covaliu speră însă ca delegația să se mai mărească după ultimul turneu de calificare.
„La Praga va mai fi un turneu de calificare continental, în 15-16 aprilie. Vom trimite acolo patru sportivi, la sabie feminin, la floretă masculin, floretă feminin și spadă masculin. Eu sper ca cel puțin unul dintre acești patru să obțină biletul pentru Rio”, a afirmat el.

Dan Podeanu, moderat în afirmații

Craioveanul Dan Podeanu, antrenorul echipei feminine de spadă, a declarat că reprezentantele României nu mai trebuie să se considere favorite la Jocurile Olimpice.
„Dacă o să încercăm din nou să ne înscriem ca favoriți la Jocurile Olimpice nu știu cât de favorabil ne va fi. Trebuie să ajungem la concurs, să o luăm pas cu pas, meci cu meci. Domnul Covaliu a spus una sau două medalii, așa că există o posibilitate la individual prin cele trei fete și Tiberiu, și există o posibilitate la echipe”, a spus Podeanu.
Prezentă la conferința de presă, Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că este „aproape sigură” că sportivii Federației Române de Scrimă vor urca pe podium la Rio de Janeiro.
„Mi-aș dori ca și alte federații să se poată lăuda cu sportivi calificați. Timpul este scurt, dar și noi ușor-ușor creștem numărul sportivilor calificați la Jocurile Olimpice. Cred în performanța sportivilor de la scrimă, nu pot să zic că sunt sigură, dar sunt aproape sigură, pentru că au demonstrat că se poate. Sper ca la Rio să fie în cea mai bună formă”, a menționat ministrul.

Alin Petrache vrea mai mulți scrimeri la Rio

La rândul său, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, speră ca Federația Română de Scrimă să reușească să își mărească lotul pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu încă doi sportivi la turneul de la Praga.
„Federația Română de Scrimă este una dintre federațiile care au avut, au și vor avea în continuare rezultate. Mai este un turneu de calificare și sper eu ca la final să mai adauge un nume sau două pe lista pentru Jocurile Olimpice. Din partea Federației Române de Scrimă ne dorim o medalie, culoarea o vom afla la Rio. Această echipă feminină are maturitatea pe care poate la Londra în 2012 nu a avut-o”, a declarat oficialul COSR.
Alin Petrache a menționat că numărul de sportivi români calificați până acum la Rio, 55, este aproximativ egal cu cel de dinainte de Jocurile Olimpice de la Londra din aceeași perioadă.
„Dacă facem o comparație, acum avem tot atâți sportivi calificați cât aveam și pentru Londra 2012 cu trei luni și jumătate de competiție, mai puțin partea de canotaj care urmează să participe la turneul preolimpic de la Lucerna, și cea de gimnastică, unde echipa feminină și masculină vor încerca să se califice la Rio”, a precizat Alin Petrache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS