10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii încep lupta pentru medalii

Craiovenii încep lupta pentru medalii

Jucătorii craioveni (în dreapta) vor disputa primele două meciuri cu Baia Mare pe teren propriu (Foto: Bogdan Grosu)
Jucătorii craioveni (în dreapta) vor disputa primele două meciuri cu Baia Mare pe teren propriu (Foto: Bogdan Grosu)

Ajunsă pentru al patrulea sezon la rând în semifinalele campionatului Diviziei A1, echipa masculină de volei SCM-U Craiova încearcă anul acesta să câștige titlul de campioană. Oltenii au obținut în urmă cu trei sezoane medalia de argint, acum doi ani s-au clasat pe locul patru, iar în ediția trecută de campionat, Laurențiu Lică și colegii săi și-au atârnat la gât medalii de bronz.
Anul acesta, după ce campioana en-titre Tomis Constanța s-a retras din Divizia A1, din cauza problemelor financiare, mai multe echipe și-au propus să cucerească titlul. Pentru medalia de aur vor lupta Craiova, care a încheiat sezonul regulat pe primul loc, cu 21 de victorii și o singură înfrângere, ACSVM Zalău, Arcada Galați și Explorări Baia Mare. În semifinale, SCM-U Craiova va înfrunta Explorări Baia Mare, iar Zalăul va evolua cu Galațiul, după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Craiova va disputa pe teren propriu, în Sala Polivalentă, primele meciuri cu Baia Mare, sâmbătă, de la ora 14.00, și duminică, de la ora 16.00. În acest sezon, oltenii au învins deja de două ori Baia Mare, cu același scor, 3-2.
Antrenorul gazdelor, Dan Pascu, consideră că, procentual, echipa din Bănie are șanse de calificare în finală de 51 la sută, iar maramureșenii, de 49 la sută: „În semifinale au ajuns echipe echilibrate valoric, care, după părerea mea, pleacă cu șanse egale de a câștiga campionatul. În confruntarea cu Baia Mare nu se poate spune că suntem favoriți, dar nici outsideri. Șansele sunt cam 51 la sută pentru noi și 49 pentru ei, pentru că avem avantajul terenului propriu. Explorări este o echipă solidă, cu jucători experimentați, care de câteva etape pregătesc meciul cu noi. Am luat și eu toate măsurile de siguranță“. Tehnicianul are o problemă importantă de lot pentru primele două jocuri, căpitanul Laurențiu Lică fiind la recuperare după ce săptămâna trecută a suferit o ruptură fibrilară la mușchii gemeni.

„Fiecare joc va fi o finală“

Chiar dacă până acum SCM-U a avut un parcurs aproape perfect, cu doar o înfrângere, Pascu se gândește numai la viitor și are un mesaj pentru elevii săi: „Nu are rost să mai discutăm despre ce a fost până acum. Rezultatele sunt meritorii, dar de data aceasta fiecare joc va fi ca o finală. Vreau ca echipa să strângă rândurile, să fim mai uniți ca niciodată, să înțelegem că numai prin forța grupului putem să câștigăm. Acesta a fost unul din punctele noastre forte în acest campionat. Ar fi ideal să câștigăm primele două dispute. Acum suntem într-o perioadă în care putem culege roadele muncii din acest sezon și ne dorim să avem cât mai mulți suporteri alături“. Meciurile trei și, dacă va fi cazul, patru, se vor disputa în Baia Mare pe 2 și 3 aprilie, iar un eventual joc decisiv pe 6 aprilie, la Craiova.

Fetele luptă pentru evitarea retrogradării

Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova va începe meciurile decisive, din play-out-ul Diviziei A1, urmând să joace sâmbătă (ora 18.00) și duminică (ora 12.00), în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ cu U Cluj, miza fiind evitarea retrogradării. Cele două formații s-au întâlnit ultima dată chiar sâmbăta trecută, când oltencele s-au impus la Cluj cu 3-0. SCM-U a încheiat pe locul zece sezonul regulat, la egalitate de puncte cu formațiile de pe locul opt și nouă, departajarea făcându-se la seturi. „Nu este chiar locul pe care ni-l doream și, cu siguranță, puteam mai mult. Acum ne așteaptă altă luptă și sunt sigur că se va termina totul cu bine. Nu ne subestimăm adversara, tratăm meciurile cu mare seriozitate“, a spus Mihaela Truță, jucătoare sosită în luna ianuarie la SCM-U Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS