21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U începe lupta pentru medalii de pe primul loc

SCM-U începe lupta pentru medalii de pe primul loc

Voleibaliştii craioveni (stânga) au încheiat returul cu o victorie de trei puncte (Foto: Bogdan Grosu)
Voleibaliştii craioveni (stânga) au încheiat returul cu o victorie de trei puncte (Foto: Bogdan Grosu)

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au dominat autoritar campionatul Divizei A1 şi au încheiat sezonul regulat pe primul loc. Elevii lui Dan Pascu au obţinut sâmbătă, pe teren propriu, a 21-a victorie, impunându-se cu scorul de 3-0 (25-17, 25-23, 31-29) în faţa formaţiei CSM Bucureşti.
„Astăzi ne-am îndeplinit obiectivul de a câștiga cele trei puncte, dar mi-aș fi dorit să câștigăm mai din scurt. Chiar dacă au fost minimum de seturi, nu aveam voie ca la ultimul să jucăm prelungiri, în condițiile în care echipa adversă a făcut schimbări și a băgat și jucătorii mai tineri”, au fost concluziile antrenorului Dan Pascu la finalul meciului cu CSM Bucureşti.
Singurul eşec în campionat al voleibaliştilor craioveni a fost înregistrat în urmă cu câteva etape, în deplasare, cu ACSVM Zalău, atunci când Laurenţiu Lică şi colegii săi au fost învinşi cu scorul de 3-1.
SCM-U Craiova a încheiat prima parte a campionatului cu 56 de puncte, urmată de echipa din Zalău, cu 54 de puncte.
Arcada Galaţi intră în play-off de pe locul trei, cu 47 de puncte, iar cea de-a patra formaţie care va juca în „careul de aşi“ este Explorări Baia Mare, care a adunat 45 de puncte în 22 de etape.

Joacă cu Explorări Baia Mare în semifinale

Astfel, în semifinalele campionatului vor avea loc următoarele confruntări: SCM-U Craiova – Explorări Baia Mare şi ACSVM Zalău – Arcada Galaţi. Chiar dacă toată lumea îi vede deja campioni, craiovenii sunt ponderaţi în declaraţii, antrenorul Dan Pascu spunând că abia acum începe cea mai importantă parte a sezonului: „Trebuie să fim mândri că am terminat pe locul întâi sezonul regulat, dar în același timp să fim realiști, deoarece pentru noi adevăratul campionat de acum începe“.
În semifinalele campionatului se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Craiova, echipa mai bine clasată, are avantajul terenului propriu. Va juca primele două meciuri în Polivalenta din Bănie, pe 26 şi 27 martie. Meciurile trei şi patru sunt programate la Baia Mare, pe 2 şi 3 aprilie, iar dacă va mai fi nevoie, decisivul se va juca la Craiova, pe 6 aprilie.
Clasamentul la finalul sezonului regulat: 1. SCM-U Craiova – 56 puncte, 2. ACSVolei Municipal Zalău – 54 puncte, 3. Arcada Galați – 47 puncte, 4. Știința Explorări Baia Mare – 45 puncte, 5. Volei Club Caransebeș – 39 puncte, 6. Tricolorul Ploiești – 33 puncte, 7. Unirea Dej – 27 puncte, 8. CSM București – 23 puncte, 9. „U“ Cluj – 20 puncte, 10. VCM LPS Piatra Neamț – 20 puncte, 11. CS Dinamo București – 17 puncte, 12. CVM Tomis Constanța – retrasă din campionat.

Fetele întâlnesc U Cluj în play-out

Şi echipa feminină de volei SCM-U Craiova a încheiat sezonul regulat cu o victorie, în deplasare, la U Cluj, cu scorul de 3-0 (25-10, 25-20, 25-16). Dacă băieţii vor lupta pentru titlu, în schimb, voleibalistele craiovene vor lupta pentru evitarea retrogradării, urmând să întâlnească în play-out tot echipa U Cluj (locul 11). „A fost un joc bun şi am încheiat sezonul regulat cu o victorie, care ne dă încredere în meciurile din play-out. M-a surprins prestaţia echipei din Cluj, care în ultimele partide avusese evoluţii destul de bune. Acum, important este ce vom face în play-out“, a precizat Alex Cosma, antrenorul echipei SCM-U.
Oltencele au încheiat prima parte a campionatului pe locul zece, cu 20 de puncte (7 victorii, 15 înfrângeri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS