20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele tricolore s-au calificat fără emoţii la Jocurile Olimpice

Handbalistele tricolore s-au calificat fără emoţii la Jocurile Olimpice

Echipa de handbal feminin a României şi-a asigurat biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din această vară, după primele două zile ale turneului preolimpic de la Aarhus.
Naţionala pregătită de Tomas Ryde şi Costică Buceschi a obţinut două victorii concludente, 32-25 cu Danemarca şi 36-19 cu Uruguay, suficiente pentru a juca la competiţia supremă din luna august. România, medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut, a fost ajutată şi de rezultatul partidei dintre Muntenegru şi Danemarca, scor 26-22.

În ultimul joc de la Aarhus, disputat aseară, România a terminat la egalitate cu Muntenegru, scor 23-23. În urma acestui rezultat, România a câştigat turneul preolimpic de la Aarhus.

IHF a privat România de a găzdui acest turneu de calificare, dar tricolorele au întors în favoarea lor acest handicap printr-o mobilizare exemplară.

După opt ani

România revine la Jocurile Olimpice cu o naţională de handbal, după o pauză de opt ani. Reprezentativa feminină a jucat la alte trei ediţii de-a lungul timpului, la Montreal 1976, Sydney 2000 şi Beijing 2008. Cea mai bună clasare a fost consemnată la prima participare – locul 4. Concurenţa pentru includerea în lotul olimpic va fi accerbă, având în vedere că pe foaia de joc pot fi înscrise doar 14 handbaliste. Tragerea la sorţi pentru cele două grupe olimpice va avea loc pe 1 mai, iar Brazilia şi Norvegia vor fi, cel mai probabil, cei doi capi de serie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS