15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Spânu: Vrem în primele zece locuri

Florin Spânu: Vrem în primele zece locuri

_DSC0020 net

Președintele formației CSO Filiași, Florin Spânu (foto), a vorbit, cu GdS, despre returul campionatului Ligii a III-a, dezvăluind că obiectivul trasat este o clasare în primele zece formații ale seriei a 4-a. Acesta a prefațat și prima dispută oficială din 2016, cu Cetate Deva, programată astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, fiind convins de victorie.
GdS: Gata cu pregătirile, gata cu amicalele, de mâine (astăzi – n.r.) jucați pe puncte. Sunteți pregătiți?
Florin Spânu: Da, suntem foarte pregătiți și nerăbdători. I-am spus-o și lui Ionel Luță că a fost primul cantonament înaintea începerii unui tur sau un retur în care nu am avut jucători accidentați și toți au răspuns extraordinar la cerințele antrenorului. Niciunul nu s-a dat la o parte de la efortul considerabil care a fost, pentru că toată lumea știe că Ionel Luță este riguros când vine vorba despre pregătirea fizică.
GdS: Lotul a suferit destule modificări. Cum îl considerați față de cel din tur?
F.S.: Ieri (miercuri – n.r.) am fost la FRF și am perfectat actele pentru toți jucătorii. Avem un lot de 17 jucători, foarte tânăr, dar comparându-l cu cel din tur pot spune că suntem mult mai uniți, mult mai puternici și cu o dorință mai mare de a câștiga jocurile de acasă și din deplasare.
GdS: Nu sunt puțini 17 fotbaliști?
F.S.: Nu, deloc. Este un lot echilibrat și sunt convins că nu vor apărea accidentări. Chiar dacă ar apărea avem jucători care să-i înlocuiască. Important pentru noi este că toți cei 17 pot face parte din formula de început a unui joc. S-a văzut în pregătirea pe care a făcut-o Ionel Luță, și în cantonament, și după stagiul efectuat la Baia de Aramă, multă dorință de reușită și bucurie atunci când sunt pe teren și marchează.

Stadionul va fi gata până la toamnă

GdS: Sunteți foarte bine dispus. Ați primit vești bune în privința stadionului?
F.S.: Ați ghicit! Este o bucurie mare în sânul echipei pentru faptul că în perioada următoare vor începe lucrările la stadionul din Filiași. Echipa își va susține cu siguranță meciurile din toamnă la noi în oraș, unde lumea ne așteaptă cu brațele deschise.
GdS: Revenind la returul sezonului în curs, care este obiectivul echipei?
F.S.: Am convenit cu toții să ne clasăm în primele zece locuri. Avem în schimb și un obiectiv pe termen scurt, în primele trei etape ne-am propus câștigarea celor nouă puncte.
GdS: Cum prefațați meciul cu Deva?
F.S.: Începem campionatul cu un joc acasă, întâlnim pe Cetate Deva, o formație dificilă. M-am interesat și am văzut că adversarul a transferat foarte mulți jucători în această iarnă, deci nu mai este echipa din tur. Am înțeles că au ca obiectiv urcarea în clasament încă patru-cinci locuri și sunt convins că va fi un joc foarte greu.
GdS: Neacșu s-a refăcut după accidentarea groaznică din amicalul cu Pandurii II?
F.S.: Da, toți sunt refăcuți pentru jocul de mâine (astăzi – n.r.). Neacșu și-a revenit, va fi în primul unsprezece și cu ambiția și experiența lui ne va ajuta foarte mult. Mai sunt și ceilalți jucători cu experiență mare, Lupu sau Nicu Popescu, care îi vor stimula și ajuta pe tinerii de lângă ei și vom face un rezultat bun.

CSO Filiași, bilanț amicale

CSO Filiași a susținut în 2016 cinci partide amicale, înregistrând două victorii, 4-2 cu Gilortul Târgu Cărbunești și 1-0 cu ACS Podari, o înfrângere, 0-1 cu Pandurii Cerneți, și două egaluri, 1-1 cu Pandurii II Târgu Jiu și 1-1 cu Minerul Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS