21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, în tribunele noului „Oblemenco“

Alb-albaștrii, în tribunele noului „Oblemenco“

Jucătorii craioveni au urcat cu emoţii în tribune, sperând să evolueze cât mai curând pe noua arenă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii craioveni au urcat cu emoţii în tribune, sperând să evolueze cât mai curând pe noua arenă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Curiozitatea jucătorilor de la CS Universitatea Craiova a fost foarte mare în privința derulării construcției noului stadion, însă ieri și-au mai potolit-o. Noua arenă, care se înalță pe zi ce trece sub ochii lor, pentru că una dintre sălile din incinta Polivalentei a devenit vestiarul alb-albaștrilor de când au început lucrările la „Ion Oblemenco“, a fost vizitată de aproape toți membrii clubului, aceștia arătându-se impresionați de stadiul lucrărilor. Printre cei care nu s-au rezumat doar la a privi șantierul s-au numărat Silviu Izvoranu și Valentin Iliev. Căpitanul Craiovei i-a oferit șefului de șantier un fanion și un fular cu însemnele CS Universitatea, aflând în schimb de la acesta multe informații, una dintre acestea fiind că noua arenă va avea peste 30.000 de locuri, dintre care 27.700 sau 27.800 vor fi destinate spectatorilor.
„După ce am văzut proiectul, pot spune că va fi un stadion senzațional. Ne-a zis acum șeful de șantier că o să fie gata la sfârșitul anului, ceea ce va fi foarte bine și foarte frumos pentru Craiova, un oraș în care oamenii iubesc foarte mult fotbalul. Să dea Dumnezeu ca pe stadionul ăsta să ne batem pentru titlul de campioni. Cu un asemenea stadion, moralul o să fie mai mare. Aș vrea în deschidere să jucăm un amical cu ȚSKA Sofia, ar fi ceva frumos“, a declarat Valentin Iliev de pe platforma unde va fi tribuna oficială.

Mogoșanu: Sper ca noul stadion să-i motiveze pe tinerii jucători

La rândul său, directorul tehnic al CSU, Daniel Mogoșanu, a afirmat că noua arenă ar trebui să-i stimuleze și mai mult pe tinerii legitimați la Craiova, sperând totodată ca echipa să rezolve pozitiv play-out-ul.
„Așteptăm cu nerăbdare să se finalizeze acest stadion. Sunt convins că va fi o arenă modernă, frumoasă, și suporterii așteaptă de foarte mult timp o astfel de bază sportivă. Cred că atmosfera va fi superbă la meciuri. De acest loc mă leagă multe amintiri frumoase, cum ar fi câștigarea campionatului, aici am susținut multe jocuri în Cupa UEFA… Dar sper ca noul stadion să-i motiveze și mai mult pe tinerii jucători care vin din urmă și această arenă să creeze o emulație mare în privința mișcării fotbalistice din Craiova. Nu ne rămâne decât ca în următoarea perioadă să ne antrenăm bine, pentru că urmează play-out-ul și un prim meci extrem de important, cu FC Voluntari. Sunt destul de îngândurat vizavi de ce urmează ca program, pentru că va fi o perioadă destul de grea pentru echipă, pe care va trebui să o gestionăm cu grijă“, a declarat Daniel Mogoșanu.

Geolgău, nostalgic

La eveniment au luat parte și fostele glorii ale Craiovei, Gheorghiță Geolgău, Nae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Aurică Beldeanu. Dintre aceștia, „Ghițu“ a fost puțin nostalgic, dar a punctat că își dorește ca pe noua arenă a Băniei să fie înregistrate și alte rezultate notabile.
„Este visul fiecăruia dintre noi să ajungem pe acest nou stadion al Craiovei. Sincer să fiu, nu mă așteptam să fie atât de avansată lucrarea. Din ce spun cei de la șantier, sunt chiar înainte cu lucrările față de planificarea pe care și-au propus-o. Sper să fie gata în toamnă. Din păcate pentru generația mea, nu vom mai putea juca decât la deschidere, probabil că va fi un remember, că tot suntem în martie și, dacă vă aduceți aminte, în urmă cu 33 de ani, pe vechiul stadion, se obținea una dintre cele mai mari performanțe: treceam de cei de la Kaiserslautern și ne îndreptam spre fazele superioare ale Cupei UEFA. În ceea ce privește viitorul, sunt convins că rezultatele pozitive pe care o să le obțină echipa Craiovei or să aducă din nou în tribune peste 30.000 de spectatori. Le urez din suflet fotbaliștilor de astăzi și de mâine să fie an de an în cupele europene și spectatorii să fie mândri de această realizare“, a spus Geolgău.
Întrebat despre play-out, Gheorghiță Geolgău a subliniat că nu-și face probleme de retrogradare, pentru că lotul actual este valoros: „Lotul nu este rău. Mie, sincer, îmi place. Probabil că acolo, în față, tinerețea jucătorilor și-a spus cuvântul, a fost presiunea mare și, din păcate pentru noi, nu suntem în primele șase, unde ne-am dori cu toții. Acum ne facem tot felul de calcule, începând cu ocuparea locului șapte, care îți dă posibilitatea să obții mai mulți bani din drepturile tv, până la, Doamne ferește!, să avem emoții la ultimele meciuri în privința retrogradării. Avem jucători talentați și cred până la capăt în posibilitatea lor de a obține cât mai multe puncte din cele 14 meciuri pe care le mai au de disputat“.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0002

_DSC0006

_DSC0008

_DSC0011

_DSC0012

_DSC0014

_DSC0016

_DSC0018

_DSC0007

_DSC0019

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0046

_DSC0047

_DSC0048

_DSC0052

_DSC0054

_DSC0057

_DSC0061

_DSC0062

_DSC0063

_DSC0070

_DSC0072

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS