6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni, premiați la turneul „Mănuşa Carpaţi“

Pugiliștii craioveni, premiați la turneul „Mănuşa Carpaţi“

Pugiliștii craioveni au primit de la competiția de la Horezu vase de ceramică (Foto: Claudiu Tudor)
Pugiliștii craioveni au primit de la competiția de la Horezu vase de ceramică (Foto: Claudiu Tudor)

Reprezentanții SCM Craiova au obținut nouă medalii de aur și patru de argint la competiția „Mănușa Carpați“ de la Horezu

Pugiliștii de la SCM Craiova au avut activitate intensă în ultima perioadă. Sportivii din grupele antrenorilor Ion Joița și Ion Dragomir au participat, weekendul trecut, la turneul „Mănușa Carpați“ (ediția I) de la Horezu, o competiție amicală cu o participare numeroasă, 80 de sportivi. 13 craioveni au urcat în ring, iar nouă dintre ei au luat medalie de aur. Este vorba despre Fabio Bambaloi (copii), Bogdan Dumitru, Cosmin Toboşaru, Vidu Jr. Miclescu – toți la cadeți, Marius Ciungu, Victoraş Grămadă, Ionuţ Constantin – la juniori, Mario Pascu și Daniel Băran – ambii la tineret. Pe locul doi s-au clasat: Mihăiţă Nicola, Albano Zătreanu, Dorel Bolovan și Adrian Mişu.
„Dacă nu ai meciuri amicale nu faci nimic. Vrem să facem cât mai multe partide de verificare. Acum avem transport să mergem la competiții, domnul director de la SCM ne susține să mergem unde vrem, pentru că ne dorim să facem performanță. În aprilie va fi Cupa României la tineret, dar până atunci mai vreau să participăm la încă două turnee de verificare. Primul va fi sâmbătă la Pitești, iar pe al doilea nu l-am stabilit încă“, a spus ieri Ion Joița. Și Ion Dragomir consideră că elevii săi vor progresa doar prin participarea la cât mai multe sparring-uri.
„Eu am avut cinci copii la Horezu. M-a mulțumit prestația lor, au fost meciuri foarte bune, au venit sportivi din toată țara. Încercăm să testăm fiecare sportiv, să vedem ce categorie pot face la competițiile oficiale. Am mai fost la un turneu la Târgu Jiu luna trecută, cu 23 de sportivi. Doar trei au pierdut, restul s-au comportat cum mă așteptam. Acum vom merge la Pitești, sau la Centrul Olimpic de la Reșița, acolo unde avem doi băieți de-ai noștri, Anghel și Eduard Barbu“, consideră Ion Dragomir, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor împreună cu Dora Mustățea.
Sportivii au primit medalii, diplome, dar și vase din ceramică de la Horezu, ca o amintire de la competiția „Mănușa Carpați“.

Sârba, nemulțumit că nu s-au dat decizii la selecție

La Brăila a avut loc selecția pentru loturile naționale, iar SCM Craiova a fost reprezentat de patru sportivi: Alexandru Frumosu (64 kg, tineret), Gabriel Dinu (60 kg, juniori), Antonio Dumitru (66 kg, juniori) și Daniel Dumitru (54 kg, cadeți).
Antrenorul Marcel Sârba și-a arătat nemulțumirea față de faptul că nu s-au dat decizii, iar lotul nu a fost definitivat. „Atât eu, cât și alți antrenori nu am fost mulțumiți. Ne-au pus pe drumuri,
ne-am și certat cu ei. S-a arbitrat la mese, s-a scris pe buletinele de punctaj, dar nu s-au dat decizii. Am întrebat antrenorii de la centrul olimpic, inclusiv pe antrenorul federal Valentin Vrânceanu, ce s-a întâmplat și au zis că așa e mai bine. Ori nu au avut bani să aducă o salvare la competiție, așa cum trebuia la o gală pentru a da decizii, ori le-a fost teamă ca sportivii lor să nu piardă, apoi să fie puși în postura să recunoască că sunt mai buni ai noștri“, a explicat Marcel Sârba.
În ceea ce privește prestațiile sportivilor de la SCM, antrenorul craiovean s-a arătat mulțumit: „Alex Frumosu a avut două mecuri cu boxeri de la Iași și Dinamo. A avut o comportare foarte bună. Am fost mulțumit, pentru că noi nu eram pregătiți de această selecție, întrucât a fost anunțată foarte târziu pe site-ul federației. Cu Dinu, oriunde mă duceam în țară nu avea adversar. Aici a boxat cu un campion de la Steaua, iar în al doilea meci a avut un adversar mai mare, de la tineret. Și Antonio, și Daniel Dumitru au mers foarte bine. Antonio a boxat cu un băiat de la Brăila, iar Daniel Dumitru s-a descurcat foarte bine“, a mai spus Sârba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS