22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Michelle vrea să-i calce pe urme Martinei Hingis

Craioveanca Michelle vrea să-i calce pe urme Martinei Hingis

Michelle are acasă două vitrine pline de trofee (Foto: Claudiu Tudor)
Michelle are acasă două vitrine pline de trofee (Foto: Claudiu Tudor)

Michelle Wetherall este una dintre tinerele talente ale tenisului de câmp din România. Sportiva legitimată la Tenis Club Stănică din Craiova a obținut recent un rezultat important, medalia de argint la Campionatele Europene WinterCups pe echipe, categoria de vârstă 12 ani. Turneul final s-a desfășurat în Marea Britanie, la Sunderland, iar echipa României a pierdut titlul european în fața Cehiei. Gazeta de Sud vă prezintă povestea lui Michelle. Sportiva va împlini luna aceasta 12 ani și are vise frumoase legate de cariera sa de jucătoare de tenis.

Michelle Wetherall, jucătoare legitimată la Tenis Club Stănică din Craiova, face parte din echipa României U12 (sub 12 ani) care a obținut recent medalia de argint la turneul final Tenis Europe Winter Cups din Sunderland (Marea Britanie). Este un rezultat de excepție la unul dintre cele mai puternice turnee pentru echipele naționale. Din selecționata României alături de Michelle Wetherall au mai făcut parte Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiușanu și Alexandra Petric. Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât cele trei jucătoare au evoluat la turneul final la scurt timp după ce jucaseră la turneul de calificare din Rusia și au ocupat locul 1.

Craioveanca Michelle Wetherall (a doua din stânga) şi colegele sale s-au clasat pe primul loc la turneul de calificare din Rusia
Craioveanca Michelle Wetherall (a doua din stânga) şi colegele sale s-au clasat pe primul loc la turneul de calificare din Rusia

La turneul final, româncele au trecut, pe rând, de Turcia, cu 3-0, apoi de Franța, în semifinale, tot cu 3-0, dar în finală au fost învinse de Cehia, cu 3-0. Sportiva craioveană, care a evoluat la dublu, alături de Alexandra Petric, spune că este foarte bună în această probă. „Sunt foarte bună la dublu. Cred că cea mai bună din FRT la categoria asta de vârstă, mai ales la voleu în față. Poate de asta m-a băgat antrenorul. În Rusia am câștigat toate meciurile de dublu, iar în Marea Britanie am câștigat în două partide și în finală am fost învinse de cehoaice, care mi s-au părut mai bune decât noi doar la pregătirea fizică. Lovitura mea favorită este forhand de dreapta, dar îmi place foarte mult și lovitura de smash. Când dau parcă mă eliberez, dar unele lovituri nu îmi ies și mă mai enervez“, a spus Michelle, care luna aceasta va împlini 12 ani.
Winter Cups a reprezentat prima competiție în străinătate pentru sportiva antrenată de Marin Stănică, iar sportiva consideră că a fost unul dintre cele mai bune turnee ale sale. „Mai participasem la turnee internaționale, dar în România. Cred că Winter Cups a fost unul dintre cele mai bune turnee ale mele, am câștigat multă experiență“, a precizat jucătoarea, care este elevă la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova.

Pune accent pe turneele de 14 ani

Michelle practică tenisul de câmp de la vârsta de patru ani. „Când eram foarte mică și locuiam la țară cu bunicii mă uitam la televizor la meciuri de tenis. Când mama schimba postul tv, eu imediat îi ziceam să mute înapoi la meciul la tenis. Când aveam patru ani m-a înscris la tenis“, își amintește sportiva.

Cele mai notabile performanțe ale jucătoarei de la TC Stănică sunt titlurile de vicecampioană națională la simplu, la dublu, dar și cu echipa TC Stănică la Campionatul Național. Totodată, Michelle a câștigat selecțiile naționale la diferite categorii de vârstă, dar și numeroase turnee, printre care patru de categoria A. Câteva luni bune a fost pe primul loc în clasamentul național la categoria de vârstă 12 ani. Acum este pe locul doi, dar se concentrează mai mult pe competițiile de la categoria superioară de vârstă, 14 ani. „În luna martie voi participa la un turneu de categoria A la Constanța, apoi voi avea din nou selecții la 12 ani, după care voi merge la turnee internaționale la 14 și 16 ani“, explică sportiva.

Michelle este vicecampioană națională la simplu, la dublu și cu echipa TC Stănică din Craiova
Michelle este vicecampioană națională la simplu, la dublu și cu echipa TC Stănică din Craiova

Planuri de viitor

Așa cum chiar ea se descrie, Michelle este o jucătoare ambițioasă, care visează la un viitor frumos în tenis și își face planuri. Își dorește să-i calce pe urme elvețiencei Martina Hingis, jucătoarea ei preferată, să evolueze la turnee de mare șlem, mai întâi la junioare, apoi la senioare, să câștige trofee importante, iar când va pune racheta în cui vrea să își facă o academie de tenis, pentru a-i ajuta pe sportivii talentați, dar fără posibilități materiale.
„Vreau să particip la turnee de mare șlem rezervate junioarelor, dar trebuie să îmi fac clasament Tenis Europe, apoi ITF. Jucătoarea mea preferată este Martina Hingis. Antrenorul meu îmi zice că semăn foarte mult cu ea, ca stil de joc. Și Hingis a câștigat un turneu de Mare Șlem la vârstă fragedă, 17 ani, așa îmi doresc și eu. Vreau să joc tenis până la 27 de ani și să ajung locul 1 WTA. După ce mă las, îmi doresc să devin antrenoare, să am o academie unde să pregătesc copii care nu au o situație bună“, spune tenismana, care mai are ca pasiune designul vestimentar.

Vrea să-și schimbe numele de familie

Michelle Wetherall locuiește doar cu mama ei. Pe tatăl său, cetățean britanic, Michelle Wetherall nu l-a cunoscut, motiv pentru care își dorește să-și schimbe numele de familie, să o cheme ca pe mama sa. „Vreau să iau numele mamei mele, Curteanu, pentru că numele de Wetherall nu mă reprezintă. Tata pentru mine nu există, nu m-a văzut vreodată și nu m-a ajutat cu nimic. Doar mama este mereu alături de mine și mă susține. De altfel, eu peste tot mă recomand Michelle Wetherall Curteanu“, a adăugat sportiva.

Michelle și mama sa fac o echipă bună. Mama o susține și o însoțește la turnee, de câte ori are posibilitatea
Michelle și mama sa fac o echipă bună. Mama o susține și o însoțește la turnee, de câte ori are posibilitatea

Michelle a fost însoțită la Winter Cups de mama sa, atât în Rusia, cât și în Marea Britanie. Dana Curteanu a mărturisit că va face orice sacrificiu ca fiica sa să-și realizeze visul, acela de a juca tenis: „Michelle este un copil talentat, sunt foarte mândră de ea. Tenisul este un sport costisitor, dar eu ca părinte trebuie să îi creez un viitor frumos. Dacă are talent, de ce să nu o ajut? Am două servicii, muncesc de dimineața până seara, iar dacă va fi nevoie îmi voi lua trei-patru servicii, dar nu renunț. La Winter Cups a fost o experiență de excepție pentru mine. Am fost emoționată până la lacrimi când am auzit imnul țării noastre. Sunt emoții de nedescris să știi că România este reprezentată de copilul tău“.
Referitor la dorința fetei sale de a-și schimba numele de familie, Dana Curteanu a spus că se va adresa instanței: „Am încercat să fac câteva demersuri, dar ne lovim de birocrație și legile care sunt cum sunt. Vom încerca să fac un proces civil, să explic că Michelle suferă pentru că este legată de un nume care nu o reprezintă. De zece ani, fostul meu soț nu a luat legătura cu noi, iar fata își dorește neapărat să o cheme Curteanu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS