21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte sau nimic

Trei puncte sau nimic

Daniel Mogoşanu şi Nicuşor Bancu îşi doresc să încheie campionatul regulat cu o victorie contra Clujului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Daniel Mogoşanu şi Nicuşor Bancu îşi doresc să încheie campionatul regulat cu o victorie contra Clujului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova încheie campionatul regulat al Ligii I cu un joc contra ardelenilor de la CFR Cluj, întâlnirea fiind programată sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“. Fără șanse de a mai prinde play-off-ul, cele două combatante luptă fără presiune, dar cu gândul la victorie, pentru că punctele puse în joc prind bine în play-out. În cazul grupării din Bănie, o remiză nu îi aduce nimic în clasamentul ce va fi întocmit pentru noua competiție în care va participa, așa că directorul tehnic al CS Universitatea, Daniel Mogoșanu, le cere elevilor săi să învingă Clujul.
„Am urmărit-o pe CFR Cluj în cele două etape scurse până acum și am văzut o echipă foarte bună, cu mult echilibru, cu foarte mulți jucători străini, cu o concepție de joc modernă și de aceea consider că jocul de mâine (sâmbătă – n.r.) va fi extrem de dificil. Trebuie să luăm în seamă acest joc și să ne impunem. Însumate, cele două depunctări ale rivalilor înseamnă 10 puncte, iar cu ele CFR se afla în prima jumătate a clasamentului și le-ar fi dat dreptul să spere la un loc de play-off. La ce am văzut în ultima perioadă cred că este una dintre cele mai în formă echipe. Sunt convins că ei se vor concentra foarte tare asupra acestui joc, pentru că vor avea nevoie de rezultate pozitive“, a declarat Daniel Mogoșanu, într-o conferință de presă.
Pentru disputa cu CFR Cluj, Daniel Mogoșanu și Victor Naicu nu vor putea miza pe mijlocașul Hristo Zlatinski, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar îi pot folosi pe Bancu și Madson, care și-au ispășit etapa de suspendare.

„Vom lupta să terminăm pe poziția a șaptea”

La întâlnirea cu reprezentanții mass-media, mijlocașul Nicușor Bancu a declarat că noul obiectiv al său și al colegilor este să încheie play-out-ul pe locul șapte.
„Suntem concentrați și sunt convins că vom câștiga meciul cu CFR Cluj. Nu cred că absența mea a contat foarte mult în meciul de la Severin. Băluță a intrat foarte bine în joc, la fel și Hergheligiu. Am trăit intens finalul meciului cu Pandurii, dar acesta este fotbalul. Și noi am câștigat trei puncte mari pe terenul celor de la CFR Cluj în minutul 93, iar acum s-a întâmplat să ne scape victoria în minutul 87. Dacă suntem pe locul opt, înseamnă că atât merităm în acest moment, dar vom lupta să terminăm pe poziția a șaptea. Faptul că am ratat principalul obiectiv nu ne-a demoralizat. Vom da 100% meci de meci. Pentru locul șapte ne vom lupta cu Târgu Mureș sau Iași, poate cu Voluntari, iată ce bine joacă în ultima vreme“, a spus Bancu, bucuros că nu a fost vândut în iarnă la Steaua: „Nu
mi-am dorit să plec niciodată de la Craiova, pentru că eu de mic țin cu Universitatea, iubire pe care mi-a transmis-o tatăl meu“.
Din rândul „maximilor“, Nae Ungureanu a declarat, pentru GdS, că se așteaptă la o replică foarte bună a alb-albaștrilor și o victorie concludentă contra CFR-ului.
„Cred că va fi un meci la discreția noastră, pentru că se știu problemele CFR-ului. După această a doua depunctare cred că ei au un moral prost și fiind și ultima etapă vor face act de prezență. La ce joc a arătat echipa noastră la ultimele două meciuri, eu zic că suntem pe un drum ascendent și vom încheia sezonul regulat cu o victorie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS