5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii craioveni au aprins torțe la mormântul lui Cristi Neamțu

Suporterii craioveni au aprins torțe la mormântul lui Cristi Neamțu

Mai mulți suporteri craioveni, dar și o delegație a clubului CS Universitatea Craiova l-au comemorat sâmbătă pe Cristi Neamțu, fostul portar al Universității Craiova, care în urmă cu 14 ani s-a stins din viață pe un teren de fotbal în Cipru.
Peste 100 de fani au mers la mormântul lui Cristi din cimitirul Sineasca, unde au depus coroane de flori, au aprins lumânări şi au scandat minute în şir numele portarului decedat la doar 22 de ani.
Membrii Peluzei Sud 97, cei mai mulţi la număr, au aprins torţe şi fumigene şi au întins pe gard un banner pe care scria: „De 14 ani ne priveşti din Rai, un loc în inimile noastre mereu o să ai“. Apoi, numerosul grup a părăsit cimitirul cântând încontinuu „Cristi e unul dintre noi“.

vlcsnap-2016-02-21-13h26m29s145
Și o delegație de la clubul CS Universitatea Craiova, alcătuită din Nicolae Tilihoi, Costică Donose și Ion Împușcătoiu a venit la Sineasca. Mai întâi, cei trei au aprins lumânări la mormintele lui Zoli Crișan și Costică Ștefănescu, apoi au depus o coroană cu flori albe și albastre la mormântul lui Cristi, aflat lângă celelalte două.

vlcsnap-2016-02-21-13h25m33s43

Tabloul de pe stadionul „Ion Oblemenco“ a ajuns acasă la mama fostului portar

DSC_0024

Câţiva componenţi ai Sezione Ultra, prezenţi şi ei la cimitir, au mers apoi acasă la mama lui Cristi Neamţu, Ioana Cioboată, şi i-au oferit două fulare, unul cu CS Universitatea și celălalt din partea suporterilor.
„Vă mulţumesc, copii, că nu l-aţi uitat pe Cristi!“, a spus femeia cu ochii în lacrimi, după care le-a arătat suporterilor tabloul cu Cristi Neamţu pe care l-a recuperat de la Peluza Sud „Cristi Neamţu“ când s-a demolat stadionul „Ion Oblemenco“.
„Tabloul este în sufragerie, unde era camera lui Cristi. Am zis că să nu se certe membrii celor două galerii care să îl ia, să îl ţin aici, acasă“, a mai spus Ioana Cioboată.

DSC_0020

14 ani fără Cristi

Goalkeeper-ul craiovean a decedat în timpul unui cantonament efectuat de Ştiinţa în Cipru, în 20 februarie 2002. În timpul antrenamentului de la Larnaca, Cristi Neamţu s-a ciocnit într-un duel la minge cu colegul său Marius Şuleap, intrând imediat în comă profundă. A fost transportat de urgenţă la un spital din Nicosia, unde a fost diagnosticat cu fractură de mandibulă şi hemoragie cranio-cerebrală.
După şase zile de comă, medicii de la spitalul amintit au anunţat decesul fotbalistului. Veritabil simbol al devotamentului faţă de Universitatea Craiova, Cristi Neamţu a rămas în memoria suporterilor, care, la rândul lor, dovedesc că nu îl uită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS