24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni încearcă să-și păstreze invincibilitatea

Voleibaliștii craioveni încearcă să-și păstreze invincibilitatea

Voleibaliştii craioveni nu vor să facă paşi greşiţi în campionat
Voleibaliştii craioveni nu vor să facă paşi greşiţi în campionat

Calificați matematic în semifinalele campionatului, voleibaliștii de la SCM-U Craiova luptă acum să încheie sezonul regulat pe primul loc și, dacă se poate, cu victorii pe linie. Elevii lui Dan Pascu vor juca duminică, de la ora 13.45, pe teren propriu, în compania formației Unirea Dej.
Oltenii au câștigat toate meciurile disputate până acum în acest sezon din Divizia A1, adică 16, și își doresc ca perioada de invincibilitate să dureze cât mai mult.
Laurențiu Lică și colegii săi au suferit miercuri un eșec, dar în Cupa României, fiind depășiți de Arcada Galați cu scorul de 3-1 în meciul tur. „Unirea Dej este o echipă care luptă până la capăt. Ne-a pus probleme și campionatele trecute la Craiova, iar miercuri au pierdut destul de greu în Cupa României la Zalău, cu 3-2. Este un rezultat care ne pune în gardă și ne face să privim meciul cu seriozitate. Trebuie să ne respectăm blazonul și să facem tot posibilul să încheiem returul pe un loc cât mai bun“, a spus antrenorul Dan Pascu în conferința de presă premergătoare partidei cu dejenii.

Pascu: Obiectivul fixat de noi este să jucăm finala mare

Parcursul bun al echipei oltene i-a făcut pe mulți suporteri să vadă SCM-U Craiova deja campioană. Antrenorul craiovean a spus că obținerea titlului este visul jucătorilor săi și al întregului club, dar că nu va fi deloc ușor de realizat această performanță. Acum, că echipa este calificată și matematic în play-off, în grupa locurilor 1-4, adică cele care vor lupta în semifinale, apoi în cele două finale, Pascu și jucătorii și-au impus să joace finala mare. „Obiectivul nostru este să jucăm în finala mare, acum, după ce ne-am calificat în primele patru. Este un obiectiv al echipei și o dorință a fiecăruia. Am în echipă jucători care au în palmares titluri de campioni. Poate pentru mine ar fi o noutate.  Sunt patru echipe echilibrate valoric. Orice greșeală poate fi decisivă. Este un moment istoric în viața echipei. Niciodată nu a fost așa bine clasată, cu 16 victorii la rând, dar eu mă uit foarte rar pe clasament. Mai este foarte mult până să jucăm o finală“, a completat Pascu.
Din retur mai sunt de disputat șase etape, iar pentru a-și asigura primul loc la intrare în play-off ar trebui să obțină cinci victorii. „Sper ca băieții să fie mai echilibrați în următoarele meciuri. Voleiul este un joc de concentrare, are multe asemănări cu tenisul. Nu am nici o preferință cu cine să jucăm sau pe cine să evităm în semifinale, dar cred că la finalul returului situația din clasament va reflecta și valoarea echipelor“, a încheiat Pascu.

Ene: „Punem suflet și muncim, ne dorim titlul“

Pentru jucătorul Bogdan Ene, câștigarea titlului național ar reprezenta încununarea muncii din ultimele sezoane, când Craiova s-a regăsit pe podium: „În subconștientul nostru este ascunsă dorința de a câștiga titlul. Numai noi știm cât suflet punem, cât muncim la antrenamente și la meciuri. Să ieși campion este satisfacția supremă a unui sportiv. Chiar că după cele 16 victorii lumea speră la un titlu, va fi foarte greu. În play-off toate meciurile vor fi ca o finală“.

Fetele nu își permit să scape victoria cu „lanterna roșie“

Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova va juca etapa aceasta pe teren propriu. Oltencele vor înfrunta sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, formația Rapid București într-un derbi al suferinței. După 16 etape disputate, SCM-U ocupă penultimul loc, cu 9 puncte, în timp ce echipa din Capitală este „lanterna roșie“ a clasamentului, cu înfrângeri pe linie. Craiovencele nu au mai cunoscut gustul victoriei din luna decembrie, iar în retur au contabilizat înfrângeri după înfrângeri. „Echipa este un pic cam șifonată după primele cinci etape pe care le-am avut cu echipe puternice. Puțin mai multă ambiție ne-ar fi ajutat. Rapidul nu are nici un punct, iar obiectivul nostru este să câștigăm trei puncte. Trebuie să jucăm cu mai mult pragmatism, mai multă dorință“, a spus antrenorul principal al echipei craiovene, Alex Cosma. Mult mai optimistă față de etapele anterioare este și jucătoarea Maria Cojocaru: „Sper să evităm greșelile minore și să facem un meci cât mai bun. Până acum am întâlnit echipe puternice, iar de acum încolo este șansa noastră să arătăm cât putem, pentru că vom întâlni echipe mult mai accesibile“.
Faptul că meciul se joacă în Polivalentă și nu în Sala „Ion Constantinescu“, acolo unde își dispută de obicei voleibalistele din Bănie jocurile de acasă, reprezintă un inconvenient pentru antrenorul Alex Cosma. „Ne simțim mai bine în sala unde ne pregătim în mod obișnuit. Venind în Polivalentă, deși cunoaștem sala, este ca și cum am juca în deplasare. Când schimbi suprafața de joc pot apărea accidentări. Nu este un lucru foarte bun pentru echipa noastră că schimbăm mereu sala“, a încheiat antrenorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS