15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMogoșanu: Mizez pe jocul colectiv, nu pe cel individual

Mogoșanu: Mizez pe jocul colectiv, nu pe cel individual

Daniel Mogoşanu şi Stephane Acka vor cele trei puncte din confruntarea cu Pandurii (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Daniel Mogoşanu şi Stephane Acka vor cele trei puncte din confruntarea cu Pandurii (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care directorul tehnic, Daniel Mogoșanu, și fundașul central Stephane Acka au vorbit despre atmosfera din lot după victoria cu Petrolul Ploiești și au prefațat derbiul Olteniei, cu Pandurii Târgu Jiu, programat luni, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“ din Turnu Severin.
„Suntem pregătiți pentru noul joc și vom vedea la sfârșit dacă vom reuși să obținem cele trei puncte. Un lucru foarte important este faptul că Pandurii a reușit să-și atingă obiectivul, în timp ce noi suntem departe de el. Suntem la mâna celorlalte rezultate, iar în măsura în care vom reuși victoria, și contracandidatele noastre la play-off nu vor reuși să acumuleze puncte, ne va mai da speranțe pentru ultima partidă a campionatului. Ca idee, în fotbal este posibil orice și cel mai important rămâne rezultatul și jocul echipei mele. Avem informații despre adversar și ei ne-au studiat pe noi, deci rămâne ca la ora jocului să fim într-o formă cât mai bună și după cele 90 de minute să reușim să aducem cele trei puncte“, așa și-a început discursul strategul grupării alb-albastre.

„Trebuie să punem probleme celor de la Pandurii“

Daniel Mogoșanu a trecut apoi la descrierea grupării gorjene: „Pandurii beneficiază de un lot bun, cu multe automatisme legate de joc. Este o echipă pe care trebuie să o respectăm și care nu va avea o încărcătură deosebită vizavi de rezultat. O presiune din pricina rezultatului o vom avea noi, ne vom dori foarte mult victoria și va trebui să fim foarte echilibrați și să nu facem greșeli defensive. Au câștigat cu noroc un punct în meciul tur, dar norocul face parte din joc. Repet: ce rămâne important este felul în care ne prezentăm. Trebuie să le punem probleme celor de la Pandurii, iar dacă facem asta, cu siguranță la sfârșitul jocului ne vom bucura. Poate fi un avantaj pentru noi că nu joacă Hora, golgheterul Ligii I, însă cei de la Pandurii vor putea să ruleze și alți jucători valoroși pe acel post“.
„Mogo“ a menționat totodată că, în afara suspendaților Madson și Bancu, doar Popov este indisponibil și că tactica de joc va fi echilibrată: „La fiecare joc am cerut să fie un echilibru între cele două faze, cea de atac și cea de apărare, pentru că asta poate să ne aducă la final victoria. Toți jucătorii sunt capacitați, se comportă și se manifestă alt­fel decât o făceau până acum și asta este îmbucurător. Simt o unitate de grup, ceea ce este iarăși foarte important, pentru că eu mizez pe jocul colectiv, de echipă, nu pe cel individual. Am văzut declarația lui Edi Iordănescu legată de suporterii din Severin. Îi mulțumim pentru cuvintele frumoase, dar nu ne țin de cald și e important ca la ora jocului să ne prezentăm într-o formă cât mai bună“.

Acka: E greu să prind naționala jucând în România

La rândul său, fundașul ivorian Stephane Acka nu se teme de nici un pandur și crede în obținerea unui rezultat pozitiv la Severin.
„Nu mi-e frică de nimeni de la Pandurii. Au o echipă bună, dar și noi avem valoare. Noi trebuie să facem ce știm mai bine, să repetăm jocul bun pe care l-am avut cu Petrolul acasă și atunci vom obține un rezultat bun“, a spus apărătorul Craiovei, fiind convins că nu ar fi schimbat cu nimic datele problemei legate de play-off dacă participa la ultimele jocuri din 2015: „Am avut o accidentare gravă, dar la ultimele două meciuri din 2015 am simțit că pot să joc, însă am decis împreună cu staff-ul tehnic și cu cel medical că e mai bine să stau și să fiu pregătit acum, decât să joc și să risc să recidiveze problema medicală. Echipa, fără mine, se poate bate și la play-off și la play-out, pentru că nu eu fac diferența în apărare. În teren joacă o echipă întreagă, nu doar Acka“.
Întrebat dacă și-ar dori să obțină cetățenia română, Acka s-a demonstrat a fi mare patriot: „Am stat în Italia mai mulți ani și n-am acceptat, pentru că, dacă iau cetățenia italiană, trebuie să renunț la cea din Coasta de Fildeș și pentru mine este ceva extraordinar să evoluez pentru țara mea natală. Dacă am renunțat la cetățenia italiană, nu pot să o accept nici pe cea română, pentru că vreau să joc pentru țara mea, Coasta de Fildeș. Sper să ajung într-o zi la națională. E greu să prind naționala jucând în România, pentru că majoritatea celor care îmbracă tricoul Coastei de Fildeș joacă în Franța, Spania sau Anglia“, a încheiat Stephane Acka.

„Satelitul“, amical cu Cetate

Echipa secundă a CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 13.00, pe terenul sintetic al noii baze sportive de lângă aeroport, pe Tractorul Cetate, liderul Ligii a IV-a Dolj. Acesta este cel de-al șaselea amical susținut de trupa lui Bogdan Vrăjitoarea și Tibi Lung în pregătirea de iarnă. În disputele anterioare, alb-albaștrii au înregistrat două victorii, 2-1 cu Gilortul Târgu Cărbunești și 5-1 cu Viitorul Cârcea, două remize, 2-2 cu Recolta Ostroveni și 2-2 cu Dunărea Calafat, și o înfrângere, 0-4 cu ACS Podari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS