16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal: Suporterii craioveni l-au comemorat pe Cristi Neamţu (galerie foto)

Fotbal: Suporterii craioveni l-au comemorat pe Cristi Neamţu (galerie foto)

 

Suporterii au venit să aprindă o lumânare la mormântul regretatului Cristi Neamţu
Suporterii au venit să aprindă o lumânare la mormântul regretatului Cristi Neamţu

Suporterii craioveni l-au comemorat astăzi pe Cristi Neamţu, fostul portar al Universităţii Craiova, decedat în urmă cu 14 ani, după un accident suferit în cantonamentul din Cipru al echipei.

DSC_0004

Peste 100 de fani  au mers la mormântul lui Cristi din cimintirul Sineasca, unde au depus coroane de flori, au aprins lumânări şi i-au scandat minute în şir, numele portarului decedat la doar 22 de ani.

DSC_0013

Membrii Peluzei Sud 97, cei mai mulţi la număr, au aprins torţe şi fumigene şi au întins pe gard un banner pe care scria: „De 14 ani ne priveşti din Rai, un loc în inimile noastre mereu o să ai”. Apoi, numerosul grup a părăsit cimitrul cântând încontinuu „Cristi e unul dintre noi”.

DSC_0012

Tabloul de pe stadionul „Ion Oblemenco” a ajuns acasă la mama fostului portar

DSC_0024

Câţiva componenţi ai Sezione Ultra, prezenţi şi ei la cimitir, au mers apoi acasă la mama lui Cristi Neamţu, Ioana Cioboată, şi i-au oferit un fular.

DSC_0020

„Vă mulţumesc copii că nu l-aţi uitat pe Cristi”, a spus femeia cu ochii în lacrimi, după care le-a arătat suporterilor tabloul cu Cristi Neamţu pe care l-a recuperat de la Peluza Sud „Cristi Neamţu” când s-a demolat stadionul „Ion Oblemenco”. „Tabloul este în sufragerie, unde era camera lui Cristi. Am zis că să nu se certe membrii celor două galerii care să îl ia, să îl ţin aici, acasă”, a mai spus Ioana Cioboată.

Suporterii au venit la mormântul lui Cristi Neamţu
Suporterii au venit la mormântul lui Cristi Neamţu

Și o delegație de la CS Universitatea Craiova, alcătuită din Nicolae Tilihoi, Costică Donose și Ion Împușcătoiu a depus o coroană la mormântul lui Cristi și a a aprins lumânări la mormintele foștilor colegi Zoli Crișan și Costică Ștefănescu, aflate lângă cel al lui Cristi Neamțu.

14 ani fără Cristi

Goalkeeperul craiovean a decedat în timpul unui cantonament efectuat de Ştiinţa în Cipru, la data de 20 februarie 2002.

În timpul antrenamentului de la la Larnaca, Cristi Neamţu s-a ciocnit într-un duel la minge cu colegul său Marius Şuleap, intrând imediat în comă profundă. A fost transportat de urgenţă la un spital din Nicosia, unde a fost diagnosticat cu fractură de mandibulă şi hemoragie cranio-cerebrală.

După şase zile de comă, medicii de la spitalul amintit au anunţat decesul fotbalistului.

Veritabil simbol al devotamentului faţă de Universitatea Craiova, Cristi Neamţu a rămas în memoria suporterilor, care, la rându-le, dovedesc că nu îl uită.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS