14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Luiza Popescu, câștigătoare la Openul Cehiei

Craioveanca Luiza Popescu, câștigătoare la Openul Cehiei

Cătălin Georgescu este mândru de rezultatele Luizei Popescu
Cătălin Georgescu este mândru de rezultatele Luizei Popescu

Jucătoarea craioveană de tenis de masă Luiza Popescu a obținut recent un rezultat internațional remarcabil. Sportiva legitimată la CSS Craiova a câștigat medalia de aur la Openul Cehiei, în proba de echipe (cadete), unde a făcut pereche cu o jucătoare din Coreea, Shin Yubin. Luiza și colega sa au obținut victorii pe linie. În finală au învins Slovenia, cu scorul de 3-1, după ce în semifinale trecuseră cu același scor de echipa Slovaciei (favorită 2). Anterior, perechea Popescu – Yubin mai învinsese Turcia (scor 3-1), Austria (3-0) și Cehia C (3-0).
În aceeași probă, echipa România A, reprezentată de Tania Plăian și Krisztina Varga (CSM Bistrița), a cucerit medalia de bronz, după ce a fost învinsă în semifinale de Slovenia.
La dublu feminin, Luiza Popescu a format echipă tot cu o jucătoare străină, Auguste Melaikaite (Lituania), însă cele două au pierdut în primul tur, cu scorul de 0-3, în fața echipei bulgare Kalina Hristova / Ivet Ilieva. La simplu, sportiva de la CSS Craiova a pierdut calificarea în faza finală a competiției, după ce adversara sa, jucătoarea turcă Toz Betul, a întors scorul de 0-2 la 3-2 în favoarea ei. În turneul de consolare, Luiza a ajuns până în semifinală. Antrenorul jucătoarei, Cătălin Georgescu, este foarte mulțumit de realizările elevei sale. „Luiza practică tenis de masă de numai patru ani și cinci luni, dar a progresat rapid datorită talentului, ambiției și seriozității de care dă dovadă. Deși nu are suficientă experiență, în această perioadă a reușit să câștige două medalii de bronz la campionatele și concursurile internaționale și a participat la mai multe openuri, reprezentând România. Sunt foarte mândru de ea și sper ca fiecare medalie câștigată să fie un pas înainte în cariera ei“, a spus pentru GdS Cătălin Georgescu.
La masculin, echipa România 1 a fost alcătuită din doi olteni, Cristian Bogdan (CSS Craiova, profesor Olimpiu Oproiu) și slătineanul Cristian Rădoi. Cei doi au fost învinși în sferturi de naționala Suediei, cu scorul de 3-2. Și la dublu masculin, cei doi s-au oprit tot în sferturi, pierzând cu scorul de 3-2 disputa cu echipa Alessandro Cicchitti (Italia) / Barish Moullet (Elveția). La simplu, Cristian Bogdan a ieșit din grupe și a pierdut în primul tur de la Norbert Terek (Ungaria), cu scorul de 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS