14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJurj, trimis să se călească în Liga a II-a

Jurj, trimis să se călească în Liga a II-a

Sergiu Jurj (la minge) va juca până la vară la FCM Baia Mare (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sergiu Jurj (la minge) va juca până la vară la FCM Baia Mare (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Conducerea CS Universitatea Craiova a căzut de acord cu oficialii formației FCM Baia Mare pentru împrumutul atacantului Sergiu Jurj, unul dintre juniorii clubului care promite, la liderul Ligii a II-a, seria 2. Înțelegerea este valabilă până la finalul campionatului din eșalonul secund, iar jucătorul poate fi cumpărat definitiv dacă FCM Baia Mare reușește promovarea. Gruparea din Bănie nu a încasat nici un ban în urma acestei „afaceri“, a scăpat doar de plata salariului jucătorului care a evoluat mai mult la Liga a III-a. În plus, l-a protejat astfel față de suporteri după scandalul iscat anul trecut, după un comentariu nepotrivit făcut de tatăl său la o fotografie în care apar Reghecampf şi Papp, acesta din urmă marcând în acel weekend în poarta Craiovei.

„O să fie o experiență bună pentru mine“

Contactat telefonic de GdS, Sergiu Jurj, un obișnuit al naționalelor de juniori, a afirmat că este convins că va reuși să se impună la FCM Baia Mare și că va reuși partide bune în eșalonul secund. Atacantul de 17 ani, care mai are contract cu CSU încă un an și jumătate, își dorește să revină la vară în Bănie într-o formă foarte bună și să facă și el pasul la prima echipă, cum au făcut-o cei șase colegi de la „satelit“.
„O să fie o experiență bună pentru mine. Până la vară nu am nimic de pierdut dacă evoluez în Liga a II-a. Sunt sigur că o să joc acolo, o să fie bine și pentru mine, dar și pentru club. O să-mi fie ușor să mă impun, pentru că sunt aproape de casă. Eu sunt din Sighetul Marmației, care este la o distanță de 30 km față de Baia Mare“, a spus jucătorul, explicând cum s-au derulat lucrurile: „M-au sunat cei de la Baia Mare și mi-au spus că au nevoie de junior pe post de atacant și, știindu-mă de când eram mic, au apelat imediat la mine. A contat foarte mult recomandarea făcută de fostul meu antrenor din Sighet, Neluțu Hotea. Când am zis da au fost foarte încântați și au demarat negocierile. Liga a II-a cred că mi se potrivește cel mai mult deocamdată. E o rampă de lansare. Nici nu contează cu cine voi lupta pentru postul de titular la Baia Mare, concurența este benefică. Sper să revin la vară la Craiova și să fac trecerea mai ușor la prima echipă. Cei de la Baia Mare mă pot cumpăra definitiv, dar am înțeles că doar în cazul în care vor promova“.
Sergiu Jurj a mărturisit totodată că a fost aproape de un împrumut la Bekescsaba, ultima clasată în Ungaria, dar a întâmpinat probleme și nu a semnat: „Am mai dat probe în această iarnă la Bekescsaba, dar am ajuns destul de târziu în Ungaria și a picat totul. S-a încheiat rapid campania de transferuri acolo, plus că era nevoie să-mi fac dublă cetățenie, nefiind major. Dura vreo trei-patru luni și nu era ok pentru mine să stau atât pe margine“.

„Important este să joace“

Directorul tehnic al Centrului de copii și juniori și al echipei secunde de la CS Universitatea Craiova, Ciprian Urican, este convins că trecerea la Liga a II-a va fi benefică pentru Sergiu Jurj.
„Este o soluție bună aleasă de club pentru dezvoltarea lui Jurj. Așa cum s-a văzut și pentru ceilalți copii care au jucat la Liga a III-a, un pas la un eșalon superior îi accelerează progresul. El poate face față la Liga a II-a și îi urăm succes. E spre binele lui să muncească, să joace meci de meci și să marcheze cât mai mult“, a declarat Ciprian Urican, pentru GdS.
La rândul său, Daniel Mogoșanu, care a lucrat foarte mult cu Sergiu Jurj la „satelit“, în prezent director tehnic al primei formații a clubului CS Universitatea Craiova, consideră că atacantul poate crește valoric la FCM Baia Mare, punctând că îi va urmări evoluțiile. „Bineînțeles că o să-l urmărim în continuare, la fel ca și pe ceilalți tineri pe care îi avem împrumutați. Este o provocare și pentru el faptul că o să joace la o echipă de Liga a II-a. FCM Baia Mare este o formație bună, iar dacă se va integra rapid, sigur va crește valoric. Important este să reușească să joace“, a comentat Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS