22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă vă fie de bine!

Să vă fie de bine!

Madson a făcut multe recuperări, dar, din păcate, a fost eliminat după o intrare imprudentă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Madson a făcut multe recuperări, dar, din păcate, a fost eliminat după o intrare imprudentă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a obținut duminică o victorie concludentă în fața Petrolului Ploiești, risipind emoțiile cu un joc consistent și eficient, dar cu un scor mic comparativ cu numărul ocaziilor de poartă irosite. Alb-albaștrii au stat bine în teren în prima repriză, și-au tatonat adversarii și au deschis scorul prin Bogdan Vătăjelu (’19). Au avut puține ocazii clare de a marca, dar s-au revanșat în partea secundă. A fost golul superb al lui Nuno Rocha (’62), iar spre final au irosit patru-cinci situații bune, la finalizare apărând cu lejeritate Ivan, Rocha, Zlatinski, Băluță și Bancu.
De remarcat prestația portarului Cătălin Straton, care a salvat echipa de la gol în trei rânduri. Pe plus a fost defensiva. Chiar dacă i-au scăpat de vreo două ori pe Paolluci și Ziani, fundaşii Dumitraș, Iliev, Acka și Vătăjelu au colaborat aproape perfect. La mijloc, Madson și Zlatinki au arătat o formă deosebită, păcat că primul nu și-a controlat intrările și s-a ales cu două galbene și implicit cu cartonaș roșu (’58). În meciul viitor, cu Pandurii, va lipsi și Nicușor Bancu, din cauza cumulului de cartonașe galbene. Modeste au fost evoluțiile lui Andrei Ivan, Nuno Rocha și Nicușor Bancu din prima repriză, dar au compensat în partea secundă, când „lupii“ s-au deschis în căutarea golului. De apreciat și dezinvoltura arătată în joc de Silviu Izvoranu, Alex Mateiu și Alex Băluță, ultimul generând multe acțiuni ofensive pe fondul prospețimii sale. O mare risipă de efort a făcut și Simon Măzărache, dar reușitele sale au cam lipsit, compensând prin pasele utile date celor care au venit din linia a doua.
Una peste alta, CS Universitatea Craiova a arătat bine în prima confruntare oficială din 2016, cifrele jocului cu Petrolul arătând astfel: posesie: 49%-51%, ocazii de gol: 9-5, șuturi pe poartă: 3-2, șuturi pe lângă poartă: 6-3, lovituri libere: 17-23, cornere: 6-6, ofsaiduri: 2-1, aruncări de la margine: 23-23, intervenții portari: 2-1.

Felix: Mogoșanu a pregătit jocul extrem de bine

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, s-a declarat mulțumit de modul în care au evoluat alb-albaștrii contra Petrolului și crede că victoriile vor continua să apară dacă elevii lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu vor juca la fel de ambițioși.
„Nu mi-a fost teamă că vom rata victoria când am văzut că este eliminat Madson. Așa cum a decurs jocul, până în acel moment nu mi-am pus nici o secundă problema că ne vor egala. Ați văzut că Petrolul a avut o ocazie mare abia pe finalul jocului. S-a văzut că avem o pregătire fizică deosebit de bună, un moral foarte bun și din punct de vedere tactic Daniel Mogoșanu a pregătit jocul extrem de bine. Am spus tot timpul că avem șanse foarte mici de a mai intra în play-off, dar așa mici cum sunt le vom juca până la capăt. Ați văzut că Târgu Mureș a pierdut cu Pandurii, dar nu ne ajută rezultatul Iașiului, care a câștigat la Viitorul.
Ne-am apropiat de ambele echipe la cinci puncte și vom vedea ce va fi în următoarele două etape din campionatul regulat. Putem obține șase puncte din șase posibile. Și contracandidatele noastre se pot încurca, pentru că la fotbal s-au întâmplat multe. Important este ce facem noi pe teren, iar dacă vom evolua cum am făcut-o cu Petrolul, cu această dăruire, cu siguranță că vom câștiga și cu Pandurii, și cu CFR Cluj. Victoria Craiovei la Severin, dacă ar fi să se întâmple, din punctul meu de vedere nu ar fi o surpriză. E adevărat că întâlnim o echipă care este peste noi în clasament, o formație foarte bună, am văzut-o câștigând fără drept de apel la Târgu Mureș, dar cred că putem obține victoria“, a declarat Felix Grigore.

Dumitraș: Am demonstrat că suntem un grup unit

Fundașul Andrei Dumi-traș a apreciat mobilizarea echipei după eliminarea lui Madson, dar nu crede că trebuie făcut mare tam-tam pentru acest succes cu Petrolul și își dorește cât mai multe victorii în viitor.
„Ne doream foarte mult să începem cu dreptul și mă bucur pentru victoria cu Petrolul. Cred că nu este nimic de sărbătorit. Ne bucurăm că am câștigat și atâta tot. În momentul în care un jucător este eliminat, ceilalți se mobilizează mai mult. Am demonstrat că suntem un grup unit și că avem un caracter puternic. Nu ne mai gândim acum la play-off, trebuie să aducem cât mai multe puncte din meciurile care au rămas. Vrem ca din următorul meci, cu Pandurii, să scoatem maximum. Va fi un joc foarte dificil, i-am văzut cu ASA, o să facem analiza meciului și o să știm ce avem de făcut“, a punctat Andrei Dumitraș.

Șapte antrenamente până la derbi

Alb-albaștrii au primit liber după meciul cu Petrolul, iar de astăzi vor pregăti derbiul Olteniei, cu Pandurii, programat luni, de la ora 18.00, la Severin. Primul antrenament are loc astăzi, de la ora 15.30, mâine se vor pregăti de la aceeași oră, iar joi alb-albaștrii vor asuda de două ori, de la 10.30 și 16.00. Vineri, antrenamentul va avea loc de la ora 15.30, sâmbătă de la 18.00, iar duminică de la 11.00, urmând ca după-amiaza să se facă deplasarea spre orașul de la malul Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS