24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, evoluție aplaudată cu Petrolul

Alb-albaștrii, evoluție aplaudată cu Petrolul

Nuno Rocha a risipit temerile în meciul cu Petrolul, marcând golul doi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nuno Rocha a risipit temerile în meciul cu Petrolul, marcând golul doi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în partida disputată ieri, pe stadionul „Extensiv“, în compania formaţiei Petrolul Ploieşti, contând pentru etapa a 24-a din Liga I. Gazdele au controlat meciul de la un capăt la altul şi și-au trecut în cont numeroase ocazii de gol.

Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 19, în urma unui penalti dictat după un henț în careu comis de un fundaş prahovean. Vătăjelu a şutat slab de la unsprezece metri, Cobrea a respins în față, mingea i-a revenit fundaşului stânga craiovean, care a pus latul de la opt metri fără speranțe pentru „lupi“.

Bogdan Vătăjelu a ratat penaltiul, dar mingea i-a revenit și a modificat tabela
Bogdan Vătăjelu a ratat penaltiul, dar mingea i-a revenit și a modificat tabela

Oltenii și-au majorat avantajul în minutul 62, prin Nuno Rocha, care a reluat din foarfecă, de la zece metri, după o fază creată de Andrei Ivan.

Nuno Rocha a închis tabela  printr-o execuție spectaculoasă
Nuno Rocha a închis tabela printr-o execuție spectaculoasă

CSU Craiova: Straton – Dumitraș, Iliev, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Madson – Ivan, Rocha (’81, Băluță), Bancu (’85, Izvoranu) – Măzărache (’61, Mateiu). Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.
Petrolul Ploieşti: Cobrea – David, Prestia, Inez, Begeorgi – Guerriero – Pacar, Marinescu (’65, Markos), Zoubir (’65, Ziani), Varga (’46, Gavrilă) – Paolucci. Antrenor: Constantin Schumacher.
Cartonaşe galbene: Madson ’39, ’58, Bancu ’43, Zlatinski ’47 / Inez ’25, Zoubir ’49, Gavrilă ’55, Guerriero ’64.
Cartonaş roșu: Madson ’58.
Au arbitrat: Marius Avram – Aurel Oniţă, Mircea Orbuleţ; Iulian Dima.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Romulus Gabor.
În runda viitoare, CS Universitatea Craiova va evolua, la Severin, împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu, derbiul Olteniei fiind programat luni, 22 februarie, de la ora 18.00.

Craiovenii, bucuroși

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, și-a felicitat elevii pentru modul cum au luptat și speră să continue pe aceeași linie. „Cred că e un prim pas, unul foarte important, că am reușit să câștigăm cu 2-0 în condițiile unui teren extrem de greu și în inferioritate numerică peste 30 de minute. Mă bucur că băieții au reușit să reziste până la capăt și să avem, chiar și în zece oameni, multe acțiuni de poartă și ocazii foarte mari de a marca. Politica mea este aceea a pașilor mărunți, de a ne pregăti la fiecare antrenament cum se cuvine. Băieții mei, pe care îi felicit pentru ce au făcut astăzi (ieri – n.r.), vor avea o zi liberă, îmi doresc să se bucure de ea, iar marți (mâine – n.r.) ne reîntâlnim și ne reluăm antrenamentele. Faptul că Mateiu nu a fost titular a fost decizia mea. A avut o mică problemă medicală în cursul acestei săptămâni și am decis că e mai bine să nu intre de la început. Va trebui să se pregătească în continuare, să treacă peste problema medicală pe care a avut-o și va fi bine“, a declarat Daniel Mogoșanu.

Daniel Mogoșanu și Victor Naicu au debutat cu dreptul la CSU Craiova
Daniel Mogoșanu și Victor Naicu au debutat cu dreptul la CSU Craiova

Pe aceeași lungime de undă a fost și antrenorul principal, Victor Naicu: „Felicit jucătorii noștri pentru efortul depus, mai ales când am rămas cu un om în minus. Am pregătit bine acest joc și victoria e meritată. În momentul în care am rămas în zece oameni, jocul s-a deschis. Petrolul a trebuit să atace, erau și conduși, iar jucătorii noștri rapizi din benzile terenului au profitat de spațiile mari lăsate de adversari. Încercăm să strângem cât mai multe puncte din etapele rămase până la sfârșitul campionatului. În momentul în care se va încheia vom trage linie și vom vedea unde ne aflăm. Dacă nu vom putea juca în play-off, consider că aceste puncte ne vor prinde bine în play-out“, a comentat Naicu.

Bogdan Vătăjelu a avut câteva incursiuni frumoase contra „lupilor”
Bogdan Vătăjelu a avut câteva incursiuni frumoase contra „lupilor”

Și fundașul Bogdan Vătăjelu a apreciat rezultatul și evoluția, dar nu crede prea mult în calificarea în play-off: „Nu am intrat în lupta pentru play-off. Șansele matematice sunt foarte mici. Noi luptăm la fiecare meci să luăm cele trei puncte și după aceste două meciuri care au mai rămas o să vedem unde ne aflăm. Am avut noroc la gol, mă bucur că am marcat și că echipa a câștigat astăzi. Terenul a fost greu și jocul a suferit puțin. Noi pregătisem altceva, dar mă bucur că am fost mai pragmatici și am câștigat“.

Schumacher s-a împăcat cu înfrângerea

De partea cealaltă, antrenorul Petrolului, Constantin Schumacher, a recunoscut superioritatea alb-albaștrilor.

Constantin Schumacher crede în șansa Petrolului de a se salva
Constantin Schumacher crede în șansa Petrolului de a se salva

„Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat și pentru că s-a adaptat mult mai repede ca noi la acest gazon. Sper ca echipa mea să arate mult mai bine începând cu următorul meci, pentru că avem calitate, am jucători care pot să facă față presiunii. Mai sunt 16 meciuri și cred că în momentul ăsta nu este pierdut nimic, putem să adunăm multe puncte. Cred cu tărie că sunt șanse de salvare, pentru că diferența între noi și celelalte echipe cu care ne vom bate la retrogradare este de patru și cinci puncte. Se joacă meciurile directe și fiecare punct contează“, a spus Schumacher.

Dacian Varga nu a avut prea multe reușite contra Craiovei
Dacian Varga nu a avut prea multe reușite contra Craiovei

„Terenul a fost foarte greu, iar în prima repriză diferența a făcut-o acel penalti. Din păcate pentru noi, nu am reușit să revenim și să egalăm. Credem în salvarea de la retrogradare. Mai sunt două etape și începe play-out-ul, și acolo e care pe care. Mi-aș dori să prindă Craiova un loc de play-off și noi să ne salvăm de la retrogradare“, a declarat mijlocașul „lupilor“, Dacian Varga.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0011

_DSC0012

_DSC0001 _DSC0016

_DSC0020

_DSC0026

_DSC0028

_DSC0031

_DSC0034

_DSC0044

_DSC0045

_DSC0048

_DSC0049

_DSC0052

_DSC0054

_DSC0056

_DSC0057

_DSC0060

_DSC0068

_DSC0069

_DSC0073

_DSC0077

_DSC0078

_DSC0079

_DSC0081

_DSC0087

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS