14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTreceți la fapte!

Treceți la fapte!

Daniel Mogoşanu şi Valentin Iliev promit un joc bun şi o victorie cu Petrolul (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Daniel Mogoşanu şi Valentin Iliev promit un joc bun şi o victorie cu Petrolul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

A trecut vremea amicalelor, a experimentelor și a promisiunilor și a venit cea a faptelor. Noua CS Universitatea Craiova, intrată în mandatul lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, întâlnește duminică, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“, pe Petrolul Ploiești, într-o partidă contând pentru etapa a 24-a din Liga I, și nu are decât varianta victoriei. Disputa se anunță extrem de interesantă, atât prin prisma pierderilor din lotul alb-albastru, cât și a „lupilor galbeni“, care vin în Bănie cu o „haită“ schimbată aproape în totalitate. În plus, Craiova are de demonstrat că noul drum ales duce la crearea acelei echipe competitive mult așteptate de iubitorii fotbalului din Bănie.

Mogoșanu își dorește enorm victoria

Directorul tehnic al CS Universitatea, Daniel Mogoșanu, a prefațat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, duelul cu Petrolul, subliniind ideea că alb-albaștrii sunt pregătiți din toate punctele de vedere și că se așteaptă la un debut fericit pe banca tehnică a Craiovei.
„N-am mai câștigat de cinci etape și pe umerii noștri este o presiune destul de mare datorită faptului că n-am reușit să ne îndeplinim până în acest moment obiectivele propuse. De aceea meciul va avea o încărcătură deosebită și pentru noi, și pentru jucători, dar sunt convins că ne vom prezenta foarte bine la acest joc și vom reuși să-l câștigăm. Sunt foarte multe schimbări la Petrolul. Au venit mulţi jucători noi, iar asta înseamnă că ei nu vor fi omogeni. La rândul nostru, ne-au plecat câțiva jucători, dar grupul este cam același și vom încerca să dăm tot ce putem pentru a aduce suporterilor craioveni o bucurie la acest joc. Le reamintesc însă elevilor mei că nu întâlnim echipa de pe ultimul loc, ci o formație nouă și va trebui să fie foarte echilibrați. Nu trebuie să subestimăm adversarul. Obiectivul nostru este de a aduna cât mai multe puncte, iar la final vom trage linie și vom vedea unde ne situăm“, a declarat Mogoșanu.

„Sunt susținut de conducere“

Acesta nu a avut parte de o prezentare cu fast, așa cum s-a întâmplat cu tehnicienii anteriori, dar simte că are susținerea conducerii, iar pe suporteri crede că îi va convinge de valoarea sa prin rezultatele și jocul echipei.
„Mi-aș fi dorit multe lucruri, dar suntem în fața unei situații date și încerc să mă raportez la lucrurile care urmează. Sunt susținut de conducere, dar toate acestea se vor raporta la rezultatele pe care le voi avea în perioada imediat următoare. Am făcut parte din echipa care a câștigat ultima oară cupa și campionatul, știu ce își dorește publicul craiovean și încerc să transmit și jucătorilor lucrurile de care au nevoie ca suporterii să fie alături de ei. Ca să readucem suporterii la stadion trebuie să jucăm un fotbal de bună calitate și să nu mai avem diferențele foarte mari de formă sportivă, să nu mai avem fluctuațiile din trecut. E important să găsim o cadență și să o menținem până la sfârștit. Pentru jucătorii care au fost ofertați în această iarnă urmează o perioadă de provocări. Mental trebuie să gestioneze foarte bine această perioadă“, a comentat „Mogo“.

Iliev, noul căpitan

Începând cu meciul cu Petrolul, noul căpitan al CSU va fi „veteranul“ Valentin Iliev (35 de ani). Bulgarul spune că noua postură nu-i schimbă optica și speră ca echipa să înceapă partea secundă a sezonului cu o victorie.
„Faptul că acum sunt căpitan nu mă schimbă cu nimic. Nu este important cine este căpitanul echipei, ci să fim un grup puternic și să ne respectăm. Cred că, dacă avem încredere în noi, și cred că avem, o să vină și rezultate pozitive. Ne-am pregătit bine în această iarnă și să dea Dumnezeu să câștigăm cu Petrolul. Noi vrem să ne impunem în fiecare partidă. Eu încă sper la cupele europene și cât timp mai sunt șanse, trebuie să luptăm până la ultima secundă. Am încredere în echipă și sper că vom schimba părerea scepticilor“, a afirmat Iliev.

CSU II, remiză la Calafat

Echipa a doua a CS Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 2-2, amicalul disputat vineri la Calafat, cu formația locală, Dunărea. Golurile alb-albaștrilor au fost marcate de Surugiu și Burlacu. Antrenorii Bogdan Vrăjitoarea și Tibi Lung au trimis pe teren următorul unsprezece: Vlad – Cojocaru, Dina, Drăghici, Luică – Ciocoteală, Florea, Armășelu – Burlacu, Neacșu, Surugiu. Au mai intrat: Gabor – Jurj, D. Staicu, Gianimu, Căle și Iuga. Următorul test va avea loc marți, de la ora 15.30, pe „sinteticul“ de lângă Aeroport, în compania echipei Viitorul Cârcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS