21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSăpunaru a făcut diferenţa în Ardeal

Săpunaru a făcut diferenţa în Ardeal

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să se impună vineri cu scorul de 1-0, în Ardeal, în faţa formaţiei ASA Târgu Mureş, în prima partidă a etapei a 24-a din Liga I. Golul gorjenilor a fost marcat de Cristian Săpunaru dintr-un penalti acordat în urma unei intrări a lui Stăncioiu asupra lui Ioan Hora (’45+2).

ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – Velayos, Marius Constantin, Balaur (’85, Ciolacu), Brandan – Mureşan, Gorobsov (’58, N’Doye) – Jazvic, Voiculeţ, Buş (’48, Mutu) – Ramiro Costa. Antrenor: Petre Grigoraş.
Pandurii: Stanca – Unguruşan (’85, Nicoară), Vasco, Săpunaru, Acsinte – Răuţă, Mrzljak – Antal (’61, Ciucur), Nistor, Răduţ – Hora (’47, Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonaşe galbene:
Stăncioiu ’45+1, R. Costa ’88 / Mrzljak ’57, Răuţă ’64, Vasco ’83.

Au arbitrat: Cristi Balaj – Sebastian Eugen Gheorghe, Ovidiu Artene; Horaţiu Mircea Fesnic.

Observatori: Marian Salomir, Eduard Alexandru.

În urma acestui rezultat, Pandurii Târgu Jiu ocupă locul trei, cu 43 de puncte, iar în etapa viitoare va evolua împotriva celor de la CS Universitatea Craiova. Derbiul Olteniei se va desfăşura luni, 22 februarie, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal”, din Drobeta Turnu Severin.

 

Grigoraş: Acel penalti ne-a turnat plumb în ghete

 

La finalul jocului de pe „Transil”, antrenorul celor de la ASA Târgu Mureş, Petre Grigoraş, a spus că a revăzut faza din finalul primei reprize şi este convins că n-a fost lovitură de la 11 metri la intrarea lui Stăncioiu asupra lui Hora.

„Este primul meci după pauză… Dacă analizăm bine, nu cred că au avut ocazii de poartă până la acel penalti. Din punctul meu de vedere, niciodată nu se dă penalti la o asemenea fază. A fost o ieşire a lui Stăncioiu fără intenţia de a lovi. Acel penalti ne-a turnat plumb în ghete. Pandurii au dominat, dar nu au avut ocazii. L-am întrebat pe tuşier ce a fost… Mi-a zis să mă uit atent la fază şi asta a fost tot. Părerea mea e că 0-0 ar fi trebuit să fie rezultatul final. Nu am avut ocazii nici noi, nici ei. Calitatea jocului n-a fost una bună, nu a fost aşa cum am sperat”, a declarat Petre Grigoraş la Digi Sport.

 

Gorjenii exultă

 

La rândul lor, gorjenii s-au bucurat enorm de rezultatul înregistrat la Târgu Mureş, care asigură calificarea din punct de vedere matematic în play-off-ul Ligii I.

„Era important să ne asigurăm prezenţa în play-off şi am reuşit acest lucru. Am suferit la calitate, pentru că nu avem încă un ritm de joc, iar terenul a fost unul greu. Îmi felicit băieţii pentru pragmatism şi pentru dăruire, ne-am organizat bine şi am reuşit să obţinem trei puncte mari. Sunt convins însă că ASA va fi şi ea prezentă în play-off”, a spus antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu, suspendat la acest meci.

„A fost o fază decisivă la penaltiul din care Săpunaru a înscris golul victoriei, dar a fost un meci echilibrat. Abia am ieşit din iarnă şi era normal să vedem şi inexactităţi tehnice. Nu este uşor să baţi la Târgu Mureş. Cert este că echipa joacă fotbal, ne-am întărit foarte tare în intersezon şi să vedem unde ne oprim. Părerea mea este că suntem una dintre cele mai tari echipe din campionat”, a declarat preşedintele gorjenilor, Narcis Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS