6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaicu: Suntem pregătiți fizic, tactic și mental

Naicu: Suntem pregătiți fizic, tactic și mental

Victor Naicu îşi doreşte ca debutul său la CS Universitatea şi în Liga I să fie cu o victorie în faţa Petrolului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Victor Naicu îşi doreşte ca debutul său la CS Universitatea şi în Liga I să fie cu o victorie în faţa Petrolului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Victor Naicu, a afirmat ieri, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, că alb-albaștrii sunt bine pregătiți pentru viitoarele lupte din Liga I.
„Suntem foarte mulțumiți de felul în care s-au pregătit jucătorii în această iarnă. Nu am avut parte de accidentări și este foarte bine. Băieții sunt la un nivel uniform de pregătire, iar asta contează mult în desfășurarea campionatului. Așteptăm cu nerăbdare să începem. Este o presiune pe umerii noștri, ai antrenorilor, dar și ai jucătorilor, pentru că trebuie să schimbăm imaginea care a lăsat-o echipa în finalul sezonului trecut. Suntem conștienți că ne așteaptă o parte secundă grea, dar noi avem încredere în jucătorii noștri. Suntem pregătiți fizic, tactic și mental. Am văzut și eu anumite comentarii răutăcioase și suntem siguri că le putem schimba impresia scepticilor doar prin rezultatele echipei și prin jocul practicat. Nu cred că este bine să încercăm să mulțumim pe toată lumea. Tot ce ne dorim acum este ca echipa să practice un joc frumos, rezultatele să fie de partea noastră și atunci lumea își va schimba cu siguranță părerea despre noi și ne va susține“, a spus Victor Naicu.
Întrebat dacă și-ar mai dori jucători la echipă, tânărul tehnician a recunoscut că orice antrenor își dorește să aibă în lot fotbaliști cât mai buni: „Tot timpul mai este nevoie de ceva. Situația noastră de a transfera este puțin delicată. Neputând aduce decât jucători liberi de contract, trebuie căutați cu foarte multă atenție. La Craiova trebuie să ajungă numai fotbaliști valoroși, nu poți să aduci doar de dragul de a aduce. Probabil că dacă se va găsi cineva care să se încadreze cu cerințele noastre vor mai veni și alți jucători“.

„Ne așteaptă un meci greu“

Victor Naicu a prefațat și partida de duminică, de la ora 14.00, de pe „Extensiv“, cu Petrolul Ploiești, antrenată de Constantin Schumacher, fostul său coleg de la Yunnan Hongta (China) și de la cursurile pentru licența Pro UEFA.
„Am văzut echipa Petrolului în cantonament, i-am analizat atent. Despre Petrolul avem informații contradictorii: au probleme financiare, dar au transferat unsprezece jucători cu experiență. Poate să fie un plus pentru ei, dar pot apărea probleme din cauza lipsei omogenității. Ne așteaptă un meci greu, întâlnim o echipă bătăioasă, care are nevoie de puncte. Pentru ei orice etapă care trece fără să ia puncte îi va trage în jos la sfârșit. Petrolul are o echipă masivă, bine așezată în teren, dar au și ei probleme lor. Le știm și consider că noi avem armele necesare pentru a-i contracara și a câștiga acest meci. Cu siguranță nu se vor arunca în atac. Vor sta în apărare și vor încerca să speculeze greșelile noastre, asta au jucat și în Antalya. Este periculoasă la fazele fixe, dar masivă și greoaie, iar noi avem jucători rapizi, care pot să câștige oricând duelurile unu contra unu. Duminică o să vedeți o echipă agresivă, bine pregătită fizic și tactic și sperăm să ne supunem adversarul la o presiune constantă și la final să ne bucurăm“, a spus Victor Naicu. „Cu siguranță Petrolul de acum este mai bună decât Petrolul din prima parte a campionatului și o spun și rezultatele din pregătiri. Dar jucătorii noștri sunt mai valoroși și avem avantajul omogenității în fața lor. Nu trebuie să le dăm spații, timp de gândire, ca să nu avem probleme. În acest moment avem conturat un unsprezece și sperăm să fim inspirați și să câștigăm duminică“, a completat tehnicianul craiovean.

„Încercăm să arătăm că locul nostru nu este în play-out“

„Principalul“ grupării CS Universitatea Craiova a afirmat că alb-albaștrii vor lupta să obțină maximum de puncte din etapele rămase de disputat din campionatul regulat, subliniind totodată că în play-out, unde va evolua probabil echipa după aceea, obiectivul este ocuparea locului șapte.
„În cele trei etape rămase de disputat din campionatul regulat încercăm să scoatem maximum de puncte, iar dacă acestea ne vor ajuta să intrăm în play-off este foarte bine. Dacă nu, ne vor fi de ajutor și în play-out. Conform clasamentului actual, Petrolul are cele mai mici șanse să se salveze de la retrogradare. De la Petrolul în sus consider că oricare echipă se poate salva, deci trebuie să fim foarte atenți. Începutul este foarte important pentru fiecare echipă. Avem puterea necesară să luptăm pentru prima poziție din play-out. Nu ni s-a impus să terminăm pe o anumită poziție, dar noi suntem Universitatea Craiova și încercăm să arătăm că locul nostru nu este în play-out“, a încheiat Victor Naicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS