10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep a analizat confruntarea cu Germania

Halep a analizat confruntarea cu Germania

halep1

Simona Halep (foto) consideră că România are șanse la victorie în barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, deși Germania o are în componență pe Angelique Kerber, numărul 2 mondial și câștigătoarea turneului Australian Open. Confruntarea programată pe 16 și 17 aprilie va avea loc tot la Cluj, la fel ca și disputa cu Cehia.
„M-am bucurat că jucăm cu Germania, din nou acasă și din nou la Cluj. Am avut o săptămână deosebită acolo. Chiar dacă nu am câștigat, partida cu Cehia a fost o experiență bună pentru noi, ca și echipă. Cred că avem șansa noastră cu Germania, deși are o câștigătoare de Mare Șlem în componență. Trebuie să ne ridicăm așa cum am făcut-o și până acum și să încercăm să câștigăm. Meciul e deschis. Au jucătoare bune, destul de multe chiar. Sper să ne întregim și noi echipa și să mergem cu încredere“, a spus ieri constănțeanca într-o conferință de presă.
Faptul că întâlnirea cu Germania se va juca pe zgură este un lucru pozitiv pentru echipa României, este de părere Simona Halep. „E o veste bună și că se va juca pe zgură. Pentru că, după Miami, toate ne antrenăm doar pe zgură și era bine să fie tot zgură. Dacă se juca pe hard ne întrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgură și nu era OK“, a explicat Halep.

„Acum sunt bine mental și fizic“

Jucătoarea română a menționat că va face anul acesta intervenția chirurgicală de deviație de sept, dar nu a stabilit încă data. „Cu o zi înainte să fac operația am anulat-o pentru că mi-am dorit să joc la Fed Cup. Am jucat la Cluj, am prins încredere pentru că am jucat aproape trei ore sâmbătă și alte trei duminică. Nu o să mai fac acum operația. Medicii mi-au spus că este necesară, dar acum sunt bine mental și fizic și nu vreau să întrerup din nou. Mă gândesc să fac această intervenție de deviație de sept anul acesta, dar nu știu exact când. Deviație de sept au foarte multe persoane, iar o intervenție m-ar ajuta să respir mult mai bine la efort“, a menționat numărul 3 WTA.
Halep a adăugat că a renunțat definitiv la bandajele la glezne pe care le-a purtat în ultimii doi ani. „Am jucat cam doi ani cu bandaje la gleznă și din cauza asta am avut probleme la tendon, pentru că mă presau. Din ianuarie am renunțat la ele, deși mi-a fost teamă pentru că puteam face entorsă foarte ușor. Dar nu s-a întâmplat și nu o să le mai pun. O să joc fără și sper să nu mai am probleme de genul ăsta. Pentru mine urmează acum Dubai, Doha și apoi Indian Wells și Miami“, a afirmat ea.
Halep va participa la turneul de la Dubai, care se va desfășura în perioada 15-20 februarie.

Germania are zece jucătoare în top 100 WTA

România și Germania s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, când RFG s-a impus cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale. România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, weekendul trecut, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.
Germania are zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câștigătoarea turneului Australian Open anul acesta) – 2, Andrea Petkovic – 23, Sabine Lisicki – 32, Annika Beck – 39, Mona Barthel – 45, Anna-Lena Friedsam – 52, Julia Goerges – 53, Carina Witthoeft – 76, Laura Siegemund – 87, Tatjana Maria – 90. La dublu, cele mai bine clasate sunt Goerges – 24, Anna-Lena Groenefeld – 25, Siegemund – 41.
România are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep – 3, Irina Begu – 34, Monica Niculescu – 37, Alexandra Dulgheru – 54, și trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu – 32, Irina Begu – 34, Raluca Olaru – 45.
De menționat că Simona Halep are avantajul meciurilor directe cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 cu Kerber, 5-1 cu Petkovic, 4-1 cu Lisicki.
Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicității luni, iar România se află pe 9.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS