22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa de baschet din Craiova prinde viteză

Echipa de baschet din Craiova prinde viteză

Travis Bureau a încântat din nou publicul cu execuţii spectaculoase (Foto: Bogdan Grosu)
Travis Bureau a încântat din nou publicul cu execuţii spectaculoase (Foto: Bogdan Grosu)

Împinși de la spate de 3.000 de spectatori, baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au învins miercuri seară pe U BT Cluj, singura formație în fața căreia nu se impuseseră în acest sezon. Oltenii au câștigat partida din Polivalentă cu scorul de 91-81.

Echipa SCM-U Craiova a câștigat miercuri duelul de pe teren propriu cu U BT Cluj, scor 91-81, contând pentru penultima etapă a returului Ligii Naționale. Formația ardeleană rămăsese singura pe care oltenii nu o învinseseră în acest sezon. Startul întâlnirii a fost echilibrat, iar după primele zece minute tabela arăta egalitate, 23-23. Gazdele s-au desprins în sfertul al doilea, iar la pauza mare conduceau cu scorul de 42-33.
Formația vizitatoare a început mai bine partea a doua a jocului, dar înainte de ultimul sfert, SCM-U a păstrat un avantaj de șapte puncte (66-59). A urmat o răbufnire a sportivilor lui Marcel Țenter, care au realizat un parțial de 8-0. Totuși, baschetbaliștii craioveni și-au păstrat luciditatea în apărare și au câștigat la zece puncte diferență una dintre cele mai frumoase și disputate partide din acest sezon.

Hargrove, MVP-ul meciului

Sosit chiar de la Cluj în urmă cu câteva etape, americanul Darius Hargrove a făcut un meci senzațional, cu 27 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Cinci coşuri din opt încercări de la două puncte, dar şi patru aruncări reuşite de la linia de trei puncte au contribuit decisiv la victoria Craiovei, Hargrove fiind şi jucătorul gazdelor care a stat cel mai mult pe teren, 34 de minute.
„A fost un meci extraordinar. Nu vreau să vorbesc despre o revanșă, iubesc Clujul, m-am simțit bine acolo, dar acum joc la Craiova“, s-a limitat să spună după meci Hargrove. „Mă bucur nespus de mult că am câștigat. Darius cu atât mai mult. Știți cum este, când pleci dintr-o parte în alta mereu rămân câteva lucruri de spus“, l-a completat căpitanul Cătălin Burlacu.
De partea cealaltă, fostul rival al lui Hargrove pe post de la Cluj, Kyndal Dykes, a reuşit 19 puncte, Filip Adamovic, cu 20 de puncte, fiind cel mai bun marcator al clujenilor. „A fost un meci aprig disputat, pe care, din păcate, l-am pierdut. Am avut momente în care puteam schimba soarta jocului, însă niște greșeli foarte simple în apărare ne-au împiedicat să obținem un rezultat pozitiv“, a spus antrenorul clujenilor, Marcel Țenter citat de site-ul clubului.

Burlacu: Avem calitate și potențial

Acum, că SCM-U Craiova a învins cel puțin o dată toate echipele din Liga Națională, Cătălin Burlacu consideră că el și colegii săi nu mai au motiv să se teamă de nici un adversar. „Lucrăm la mentalitate, pentru că avem potențial, calitate. Cu acest ultim meci am demonstrat că putem învinge orice echipă din campionat. Nu vreau să avem o muncă în plus vizavi de temerea cu cine jucăm și ce vom face. Vreau să avem o mentalitate de învingători și să ne continuăm drumul până la capăt. Am avut suișuri și coborâșuri, dar ne-am dovedit a fi cei cu sânge rece și mintea limpede. A fost unul dintre meciurile frumoase ale campionatului, iar publicul a fost senzațional“, a completat căpitanul oltenilor.
Echipa craioveană pare din ce în ce mai sudată. „Trițele“ lui Hargrove și Burlacu, driblingurile lui Johnson și slam-dunk-urile lui Travis Bureau au ridicat sala în picioare, iar Pantic a marcat puncte prețioase pentru formația antrenată de Oliver Popovic. În acest meci a revenit pe parchet Milivoje Bozovic, care a jucat 12 minute, și nu a marcat nici un punct. Tot fără nici un punct înscris a terminat și Bogdan Popescu jocul, acesta evoluând 15 minute. După ce se vor recupera și ceilalți doi accidentați, Micic și Djurasovic, tehnicianul craiovean va avea mai multe soluții, iar Craiova, calificată deja în play-off, poate visa la mai mult. La partidă a asitat și Florin Popa, un tânăr jucător care ar putea îmbrăca maieul SCM-U Craiova în acest sezon. Popa, care a evoluat ultima dată, vine de la Gaz Metan Mediaș și a privit meciul Craiovei cu U BT Cluj împreună cu Micic și Djurasovic. În meciul cu Clujul, pentru Craiova au evoluat jucătorii: Pilcevic 11p, Pantic 18p, Burlacu 12p, Bureau 16p, Hargrove 27p, Bozovic, Johnson 7p, Popescu.
În ultima etapă din retur, SCM-U Craiova, care ocupă locul cinci, cu 34 de puncte, va juca în deplasare cu Phoenix Galați, mâine, de la ora 19.00.
Tot miercuri, Energia Târgu Jiu a fost învinsă în deplasare, de Steaua CSM București, cu scorul de 75-62. Gorjenii ocupă locul opt cu 30 de puncte, iar mâine (ora 19.00) vor primi vizita formației BCM-U Pitești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS