16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - FRF donează 22.000 de euro pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Fotbal – FRF donează 22.000 de euro pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Federația Română de Fotbal a semnat un acord cu Fundația Estuar prin intermediul căreia donează suma de 22.000 de euro, în vederea continuării programelor de susținere a victimelor și aparținătorilor tragediei din clubul Colectiv, potrivit site-ului FRF. Valoarea acestei donații a fost realizată din donarea primelor obținute de jucătorii echipei naționale la unul dintre meciurile din campania pentru calificarea la EURO 2016. Astfel, au fost strânși 18.000 de euro la care se adaugă contribuția de 4.000 de euro a celor care au ales să sprijine victimele din Colectiv prin achiziționarea tricourilor comemorative, la inițiativa forului fotbalistic.

FRF precizează că va pune la dispoziția Fundației Estuar, pentru activități specifice, bazele de antrenament de la Mogoșoaia și Buftea, precum și facilitățile de recuperare medicală de care dispune, inclusiv cele două camere hiperbarice.
Stocul tricourilor României din partida cu Italia, de la Bologna, pentru această campanie s-a epuizat în câteva ore de la lansarea lor în magazinul online FRF. Din echipa națională a României au donat jucătorii tricouri jucătorii Ciprian Tătărușanu, Dorin Goian, Dragoș Grigore, Vlad Chiricheș, Răzvan Raț, Lucian Sânmărtean, Ovidiu Hoban, Alexandru Maxim, Mihai Pintilii, Alexandru Chipciu, Raul Rusescu, Florin Gardoș, Cristian Tănase, Bogdan Stancu, Costel Pantilimon, Silviu Lung, Cosmin Moți, Srgian Luchin, Gabriel Torje, Claudiu Keșeru, Iasmin Latovlevici, Andrei Prepeliță, Gabriel Enache.
În urma tragediei din 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 care au fost transferați în străinătate. Alți 13 pacienți răniți în Colectiv se mai află internați în unități medicale din afara țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS