13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaționala, cantonament finalizat cu victorie și strigături

Naționala, cantonament finalizat cu victorie și strigături

Vătăjelu şi compania au obţinut victorii sub tricolor, dar Anghel Iordănescu i-ar fi vrut şi pe stelişti la ordine (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vătăjelu şi compania au obţinut victorii sub tricolor, dar Anghel Iordănescu i-ar fi vrut şi pe stelişti la ordine (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Selecționata „divizionară“ a României și-a încheiat sâmbătă seară misiunea în Antalya, bifând a treia victorie din stagiul de pregătire. Tricolorii au învins destul de greu formaţia Beroe Stara Zagora, a patra clasată în Bulgaria, cu scorul de 2-1 (1-1), la capătul a două reprize distincte. Vecinii de la Sud au deschis scorul prin Spas Delev, cu un şut de la 15 metri (’30), Denis Alibec a egalat cu un şut la colţul lung (’35), iar Ioan Hora a adus zâmbetele în tabăra noastră în urma unui corner (’68).
România: Alexandru Buzbuchi – Gabriel Enache, Valerică Găman, Cristian Săpunaru, Bogdan Vătăjelu – Alexandru Mateiu (’61, Dragoş Nedelcu), Adrian Ropotan (’80, Ionuţ Nedelcearu) – Andrei Ivan (’46, Dorin Rotariu), Mihai Răduţ (’46, Ioan Hora), Adrian Păun (’46, Florin Tănase) – Denis Alibec (’61, Romario Benzar). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Beroe: Blagoi Makendjiev – Atanas Zehirov, Ivo Ivanov, Gheorghi Dinkov, Veselin Penev – Gheorghi Sarmov, Igor Djoman – Nemanja Milisavljevic (’67, Ismail Isa), Elias, Gheorghi Andonov – Spas Delev. Antrenor: Petăr Hubcev.
În primele două partide de verificare de pe pământ turcesc, jucătorii lui Anghel Iordănescu au învins formaţia georgiană Torpedo Kutaisi cu 5-1 (goluri: Gabriel Enache, Andrei Ivan, Denis Alibec, Mihai Răduţ, Florin Tănase) şi echipa moldoveană Zimbru Chişinău cu 1-0 (Ioan Hora).

„A fost un turneu util“

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a punctat că stagiul din Antalya și-a atins ținta, recunoscând că ar fi fost totuși mult mai bun dacă i-ar fi avut la lot și pe cei șase jucători de la Steaua, Niţă, Papp, Toşca, Pintilii, Stanciu şi Adi Popa.
„Mă bucur că în repriza a doua, echipa a avut iniţiativă. În prima repriză, am fost neclari în joc, dar mă bucur că o echipă tânără a întors rezultatul contra uneia cu experienţă. A fost un turneu util. Am avut 23 de jucători sub 23 de ani şi șapte de la echipa sub 21 de ani. Federaţia trebuie să le asigure nişte meciuri pentru a le da posibilitatea să crească. Turneul ar fi fost mai important dacă i-am fi avut pe cei şase jucători de la Steaua şi pe Budescu. Am întins o mână Stelei, după ce ne-a refuzat. Fac apel la Comitetul Executiv să analizeze decizia care a luat-o în octombrie şi de ce nu s-a respectat“, a declarat „Generalul“.
La rândul său, conducătorul fotbalului românesc, Răzvan Burleanu, nu a dorit să se pronunțe în privința utilității turneului din Antalya.
„La finalul Campionatului European vom trage linie și vom face o analiză concretă a celor două cantonamente de iarnă, din 2015 și 2016, astfel încât să știm ce să facem pe viitor. Baza de selecție este foarte îngustă, de aceea și necesitatea acestor turnee de pregătire. Toată perioada dinainte de Euro trebuie pregătită la cel mai înalt nivel, astfel încât să avem 23 de luptători la turneul final și ei să aducă din nou bucurie românilor“, a comentat președintele FRF, menționând că remarcații săi sunt Cristi Săpunaru, Andrei Ivan, Steliano Filip și Robert Hodorogea.

Reprezentanții Stelei continuă aroganțele la adresa naționalei

Răzvan Burleanu a vorbit și despre incidentul cu Steaua, punctând că nu vrea să-i suspende pe jucătorii campioanei pentru decizia eroanată a conducătorilor clubului.
„Dacă cineva ar trebui să fie sancţionat, atunci clubul ar trebui să fie acela. Mi-aş dori să avem un comportament barbătesc din partea unui reprezentant al Stelei, care să spună că nu i-a lăsat pe jucători la echipa naţională. Aşa cum ştiţi, vorbim de o suspendare de 4-8 etape referindu-ne la jucătorii care fac parte din aria de selecţie. Prin urmare, nu am rezolva nimic. Nu putem să intervenim cu o nedreptate asupra altei nedreptăţi, prima nedreptate fiind că jucătorii nu au fost în acest cantonament“, a spus Burleanu, care la câteva ore a fost luat peste picior de Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei: „De acum, Steaua va pune la dispoziţie echipei naţionale toţi jucătorii pe care îi cere de fiecare dată când are nevoie. Nu vor fi probleme, vrem ca naţionala să îşi atingă obiectivele“.
Până la turneul final din Franța, România va mai susține trei meciuri amicale cu Lituania (23 martie), Spania (27 martie) și Georgia (3 iunie), dar în programul primei reprezentative mai poate apărea un meci de pregătire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS