6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Kyros Vassaras testează pregătirea fizică și teoretică a arbitrilor români

Fotbal – Kyros Vassaras testează pregătirea fizică și teoretică a arbitrilor români

Kyros Vassaras

Cei mai buni arbitri români au fost testați fizic la finalul săptămânii trecute la Mogoșoaia, iar în perioada 6-9 februarie, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) organizează un curs de instruire pentru arbitri, asistenți și observatori din Liga I, informează Agerpres.
Prima întâlnire de lucru a avut loc sâmbătă, la Casa Fotbalului, în timp ce duminică, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, arbitrii au participat la testarea fizică.
„Am vrut să verificăm pregătirea fiecărui arbitru, să vedem care este nivelul fiecăruia. Am primit informații despre activitatea tuturor arbitrilor în pauza competițională, iar periodic, la fiecare două săptămâni, am realizat o analiză online a cunoștințelor, aceștia având obligația de a răspunde în maximum jumătate de oră la întrebările noastre legate de o decizie în diferite situații de joc”, a declarat președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras (foto).
Arbitrii care în acest început de an au participat la cursurile organizate de UEFA în Cipru au luat parte și la un exercițiu practic, pe terenul de joc la Mogoșoaia. Sub îndrumarea lui Kyros Vassaras, Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe, Cristina Dorcioman și Iuliana Demetrescu au analizat situații în care balonul depășește sau nu linia porții, exersând poziționarea în apropierea buturilor.
„Până la Campionatul European trebuie să fim pregătiți pentru partea a doua a sezonului, pentru meciurile din cupele europene. Desigur, e o bucurie faptul că voi fi prezent acolo împreună cu echipa mea, dar avem mult de muncă în această perioadă, iar noi vom fi atent monitorizați”, a declarat Ovidiu Hațegan.
Tot duminică, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, observatorii au participat la seminarul în care au fost analizate decizii ale arbitrilor din competiția internă. Astăzi și mâine, cursul va continua cu partea teoretică.
Cursul a avut doi participanți de peste hotare, veniți la perfecționare în țara noastră. Este vorba de sârbul Milan Ilic (28 de ani) și albanezul Jorgji Enea (32 de ani), ultimul fiind arbitrul care a oficiat la centru meciul dintre naționalele de tineret ale României și Danemarcei, disputat pe 13 noiembrie 2015, în cadrul preliminariilor Campionatului European Under-21 și câștigat de oaspeți cu scorul de 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS