16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEşecuri pe linie pentru echipele de la SCM Craiova

Eşecuri pe linie pentru echipele de la SCM Craiova

Alexandra Iovănescu (la minge) şi colegele sale au ratat din toate poziţiile (Foto: Claudiu Tudor)
Alexandra Iovănescu (la minge) şi colegele sale au ratat din toate poziţiile (Foto: Claudiu Tudor)

A fost un weekend nefast petru echipele clubului SCM Craiova, care au suferit înfrângeri pe linie. Cei care au deschis seria eşecurilor au fost baschetbaliştii, învinşi sâmbătă seară, în deplasare, de BC Mureş, cu scorul de 88-79 (27-19, 19-22, 19-25, 23-13), în etapa a 20-a din Liga Naţională.

Greu fără Burlacu

Partida a fost influenţată de absenţa a doi jucători importanţi din ambele echipe. La SCM-U Craiova a lipsit căpitanul Cătălin Burlacu, care s-a lovit la spate în meciul cu Sibiul şi a decis să nu forţeze pentru a nu risca o accidentare, iar absentul din formaţia mureşeană a fost Ivan Ivanovic.
Meciul a fost echilibrat, cele două echipe succedându-se la conducere. Câştigătoarea a fost decisă în ultimul sfert, câştigat de vicecampioană cu 23-13. Alhaji Mohamed a fost protagonistul, ducându-şi echipa de la -2 la +5. Din acel moment, gazdele nu au mai cedat conducerea, în ciuda eforturilor craiovenilor. Pentru SCM-U au evoluat: Johnson (18p), Bureau (15), Negoiţescu (8), Popescu (17), Hargrove (12), Pilcevic (4), Pantic (5), Damian, Stănescu.
„A fost un meci greu, împotriva unei echipe de top din Ligă. Craiova a venit să învingă. A fost o revanşă pentru noi, după înfrângerea usturătoare din returul Cupei României. Craiovenii s-au luptat tare, dar am fost capabili să răspundem cu aceeaşi monedă“, a spus jucătorul mureşenilor, Ousmane Barro, autor a 19 puncte şi 6 recuperări.
„Craiova este o echipă atletică, de la început au jucat foarte tare, foarte rapid. De la început au jucat doar cu un singur om «mic», iar asta ne-a cauzat dificultăţi în apărare. Sunt bucuros fiindcă nu ne-am speriat nici atunci când oaspeţii au revenit şi au preluat conducerea. Am arătat că avem caracter. Când am jucat ca o echipă, s-a văzut şi pe tabelă“, au fost concluziile antrenorului vicecampioanei, Audrius Prakuraitis.
Craiova, aflată pe locul şase, a înregistrat al optulea eşec în acest sezon, iar în meciul următor va juca cu U BT Cluj,miercuri (ora 19.00) în Polivalenta olteană.
Tot sâmbătă, Energia Târgu Jiu s-a impus în disputa de pe teren propriu cu BC Timişoara, cu scorul de 85-77. Gorjenii au trecut pe locul 7, cu 29 de puncte.

Handbalistele, de nerecunoscut

Ieri, echipele feminine de handbal şi volei de la SCM au întâlnit, în Sala Polivalentă, formaţii solide, cu pretenţii la medalie, şi nu au reuşit să oprească acasă nici un punct. Mai mult, au suferit eşecuri categorice.
Mai întâi, handbalistele de la SCM au fost învinse de HCM Roman, cu scorul de 22-17 (13-8), într-un meci din cadrul etapei a 18-a din Liga Naţională. Jucătoarele gazdă au fost de nerecunoscut, având o evoluţie slabă, în apărare, dar mai ales în atac. Principala marcatoare din echipa craioveană a fost
Zivkovic, cu 9 goluri, urmată de Iovănescu (3), Băbeanu (2), Şelaru, Andrei, Florica – câte unu. Au mai jucat: Paşca, Zivkovic, Petrescu – portari, Cioaric, Gavrilă, Georgescu, Horobeţ, Landre.

Gogârlă: Cea mai dureroasă înfrângere

Antrenoarea Simona Gogârlă şi-a găsit cu greu cuvintele după meci, neînţelegând ce s-a întâmplat cu elevele sale: „Şi eu caut un răspuns. Îmi este imposibil să înţeleg cum am marcat doar 17 goluri, noi, care dăm peste 21 de goluri pe meci. Îmi pare nespus de rău pentru spectatorii care au venit la meci şi nu i-am mulţumit. Am jucat ce au vrut ele, nu am reuşit să marcăm unu la unu cu portarul. De multe ori le spun fetelor că noi să fim dirijorii, iar adversarele orchestra, să cânte cum vrem noi. Astăzi a fost invers. Este cea mai dureroasă înfrângere de când am venit la Craiova. Una este să pierzi cu capul sus și alta e să pierzi cum am făcut-o noi. Adversarele şi-au dorit mai mult victoria, noi, din păcate, nu ştiu cât ne-am dorit-o“.
În minutul 20, când craiovencele marcaseră doar patru goluri, au efectuat greşit o schimbare, iar arbitrul a dictat eliminare de două minute: „A fost un moment de neatenţie şi din cauza rezultatului şi a nervozităţii. Încercam să schimb jucătoarele, să văd care îşi asumă şutul la poartă“, a explicat Gogârlă. SCM rămâne cu 26 de puncte, iar etapa viitoare va juca tot acasă, cu U Cluj.

Cosma vrea jucătoare mai ambiţioase

Voleibalistele craiovene continuă șirul înfrângerilor (foto: Claudiu Tudor)
Voleibalistele craiovene continuă șirul înfrângerilor (foto: Claudiu Tudor)

Voleibalistele de la SCM-U Craiova nu au putut lua nici măcar un set vicecampioanei CSM Târgovişte, care s-a impus în Bănie cu scorul de 3-0 (25-14, 25-22, 25-17), în etapa a patra din returul Diviziei A1. „Au fost câteva faze în care, pe un fond al greşelii adversarelor, am putut să ne apropiem pe tabelă, însă greşim când vin mingi uşoare din terenul advers. Îmi doresc mai multă ambiţie din partea fetelor în etapa viitoare, când vom juca la Blaj, în compania unei alte candidate la titlu“, a concluzionat antrenorul principal al oltencelor, Alex Cosma.
Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a stat runda aceasta, deoarece trebuia să joace în compania echipei Tomis Constanţa, retrasă din campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS