8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Iordănescu: Regret că nu au fost jucătorii de la Steaua

Fotbal / Iordănescu: Regret că nu au fost jucătorii de la Steaua

anghel-iordanescu-lot-euro-2016

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu (foto), a vorbit după meciul câştigat de tricolori, scor 5-1, cu Torpedo Kutaisi despre zilele scurse din cantonamentul din Turcia. Antrenorul de 64 de ani a recunoscut că este nemulţumit de nivelul adversarilor din amicalele din Antalya, însă s-a declarat satisfăcut de evoluţia fotbaliştilor, ţinând cont de pregătirea fizică la care au fost supuşi.

„Mi-am dorit cu totul şi cu totul altceva. Am vrut să jucăm cu echipe naţionale. În rest, primiţi răspunsul de la conducerea FRF. Au fost şapte zile pline, cu două antrenamente şi program special la sala de forţă pentru o parte dintre jucători. Putem spune că a fost o perioadă bună pentru această selecţionată divizionară. În ceea ce priveşte jocul, foarte multe lucruri pozitive, dar şi chestiuni pe care trebuie să le corectăm. E firesc, pentru că e vorba de 11-12 debutanţi şi 10 jucători sub 20 de ani. Mi-a plăcut că au dat dovadă de atitudine, au fost pozitivi, au încercat să atace. Din acest punct de vedere e un plus”, a spus Anghel Iordănescu, la Digi Sport.

 

Aşteaptă o pedeapsă pentru Steaua

 

„Generalul” a mărturist că şi-ar fi dorit şi cei şase stelişti interzişi de club la lot şi a punctat că aşteaptă o pedeapsă pentru Steaua.

„Regret că nu am avut decât trei jucători cu experienţă în echipa de start. Regret că nu au fost şi jucătorii de la Steaua. Mă bucură faptul că au venit acum să ne vadă la lucru. Sunt convins că îşi doresc să vină la echipa naţională. Eu sau unul dintre colegii mei vom merge la unul dintre jocurile Stelei. Aşa e normal. Eu sunt doar antrenorul echipei naţionale, aştept Comitetul Executiv să se sesizeze. Nu doresc decât să se facă o analiză exactă a ceea ce s-a întâmplat. Regulamentul ne spune ce trebuie să facem. Nu sunt supărat, ştiu că jucătorii de la Steaua au fost convocaţi, această acţiune a fost votată în Comitetul Executiv încă din octombrie, cluburile au avut 20 de zile la dispoziţie să-şi pregătească programul de pregătire. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple şi clare. Vă promit că nu voi mai comenta ceea ce a fost.  N-am nimic cu Reghecampf, îl salut, îl respect. Suntem colegi”, a declarat Iordănescu.

 

„Ar trebui să-l lăsăm în pace pe Ivan”

 

Întrebat despre evoluţia lui Andrei Ivan şi tevatura creată în jurul acestuia în ultimul timp, Anghel Iordănescu a spus că ar fi mai bine ca atacantul de 19 ani să rămână la CS Universitatea Craiova. „Generalul” a vorbit şi despre veteranii Săpunaru, Mutu şi Marica.

„Cred că ar trebui să-l lăsăm în pace pe Ivan. Mai are multe de învăţat. Poate învăţa şi la Craiova. E bine dacă se transferă la un club mare, dar mai trebuie să crească. Personal, mi-aş dori ca Săpunaru să joace fundaş dreapta la echipa lui de club. Mi-ar uşura şi mie misiunea. Nu i-am văzut pe Mutu şi Marica, dar fiţi siguri că i-a urmărit cineva din staff-ul naţionalei”, a încheiat Anghel Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS