6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni, medaliați cu bronz la echipe

Spadasinii craioveni, medaliați cu bronz la echipe

Spadasinii de la LPS 2 Craiova au câştigat medalia de bronz
Spadasinii de la LPS 2 Craiova au câştigat medalia de bronz

În sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova a debutat miercuri o nouă ediție a Campionatului Național la spadă, categoria juniori. Dacă în prima zi, la masculin individual, cea mai bună clasare a unui reprezentant al gazdelor a fost locul opt obținut de Mihai Bigea (LPS „Petrache Trișcu“), ieri craiovenii au reușit să urce pe podium în întrecerea pe echipe. Formația LPS „Petrache Trișcu“ 2, alcătuită din Ștefan Bivolaru, Andrei Dogaru și Claudiu Vasilescu, a obținut medalia de bronz, după ce a învins în finala mică colega de club, echipa LPS „Petrache Trișcu“ 1 (Mihai Bigea, Mihai Oprea, Mihai Ciovică), cu scorul de 45-42. Clubul craiovean a fost reprezentat de cinci echipe, pe lângă cele două care au luptat pentru bronz, restul de trei clasându-se pe ultimele locuri, 7, 8 și 9. Antrenorul Daniel Matache a spus că, într-o oarecare măsură, victoria celor de la LPS 2 în fața colegilor mai mari de la LPS 1 este o surpriză: „Am avut cinci echipe în concurs dintre care două au tras în finala mică. A luat medalie de bronz echipa a doua, alcătuită din sportivi de 17 ani. Într-o oarecare măsură a fost o surpriză că a învins pe LPS 1, care avea sportivi mai mari, de 18 ani, competiția fiind rezervată spadasinilor până în 20 de ani“.
Matache a lăudat parcursul lui Mihai Bigea de la individual: „Este un loc opt foarte bun. Mihai are 16 ani, iar acum două săptămâni și-a confirmat valoarea la categoria sa de vârstă devenind campion național la cadeți“.
La echipe, campioană a ieșit formația CSM Satu Mare, care în finală a învins UNEFS București, cu scorul de 45-43. Festivitatea de premiere a fost făcută de Dan Podeanu, antrenorul echipei feminine de spadă a României.
Astăzi, de la ora 9.00 urcă pe planșă fetele, la individual, iar mâine, de la aceeași oră, va fi întrecere pe echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS