12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNegrilă are încredere în noua CSU

Negrilă are încredere în noua CSU

Nicolae Negrilă este optimist în privinţa viitoarelor confruntări ale alb-albaştrilor (Nicolae Negrilă este optimist în privinţa viitoarelor confruntări ale alb-albaştrilor)
Nicolae Negrilă este optimist în privinţa viitoarelor confruntări ale alb-albaştrilor (Nicolae Negrilă este optimist în privinţa viitoarelor confruntări ale alb-albaştrilor)

Fostul component al Craiovei Maxima, Nicolae Negrilă, nu se alarmează în privința echipei CS Universitatea Craiova după numeroasele schimbări din această iarnă și încă mai crede că alb-albaștrii pot prinde play-off-ul.
„Mă bucur foarte mult că nu a plecat Ivan la Steaua. Dacă rămâne în continuare la echipă trebuie felicitat și numit căpitan. Poate să plece și de la Craiova la o echipă bună din străinătate“, și-a spus oful Nicolae Negrilă. „Trebuie să obținem și noi acum victoria cu Petrolul, ca să ne agățăm de meciurile care au rămas din campionatul regulat, pentru că mai sunt ceva șanse să prindem play-off-ul și avem datoria să încercăm. Ne batem până la sfârșit, că nu se știe, în fotbal s-au văzut multe. Eu cred că putem termina înaintea lui Târgu Mureș și CSMS Iași, chiar dacă e greu. Dacă CFR Cluj își primește punctele înapoi, atunci am terminat cu play-off-ul. Pe locul șapte oricum terminăm, nu-mi fac probleme în play-out. N-am lucrat cu Mogoșanu și nici cu Naicu. Am înțeles că Naicu are și licența Pro UEFA, ceea ce înseamnă că are destul fotbal în cap. Sper să facă împreună ceva bun și să văd că echipa asta joacă ceva. Dar să vedem cum vor pregăti echipa în această iarnă, dacă o să reușească să stabilească niște trasee în joc. Sper să începem bine, pe 14 februarie, cu Petrolul, care nu trebuie subestimată“, a mai spus „Negoro“, pentru GdS.

„Avem un centru de copii și juniori foarte bun“

Nicolae Negrilă nu plânge după vedetele echipei și crede în tinerii promovați de la echipa a doua a clubului.
„A plecat Bawab, dar în sezonul ăsta nu m-a impresionat. A jucat pe toane. Nu știu cum s-au înțeles ei cu Bălgrădean, dar eu am încredere și în Straton. E adevărat că nu are multe meciuri în Liga I, însă a apărat la echipa a doua și a făcut-o cum trebuie. Laurențiu Popescu și Andrei Vlad au apărat bine, au prezențe multe la echipele naționale de juniori și trebuie să li se ofere și lor o șansă. Trebuie să-i creștem pe ai noștri și să-i promovăm, că numai așa o să avem olteni în echipă. Avem antrenori cu portarii foarte buni, pe Silviu Lung la echipa mare și pe Tibi la satelit, și trebuie să avem încredere în ei. Putem să-i facem pe ai noștri portari buni, să nu mai cumpărăm din alte regiuni. Avem un centru de copii și juniori foarte bun și trebuie să profităm. Este adevărat că întâmpinăm greutăți din cauza terenurilor. Ne antrenăm pe unde putem până apar noile baze sportive, dar asta este. Trebuie să-i solicităm intens pe acești copii, să lucrăm încontinuu cu ei și atunci o să apară și rezultatele. Este exclus să vină la echipa mare și să nu știe să dea o pasă cu interiorul, cu exteriorul. Când fac pasul la echipa mare trebuie să știe exact ce au de făcut. Trebuie să urmăm modelul Barcelonei, cu Masia“, a punctat Nicolae Negrilă.

„Ne duceam cu o zi înainte la echipa națională atunci când eram convocați“

Fosta glorie a Craiovei a comentat și pe tema scandalului de la naționala României, fiind de partea selecționerului Anghel Iordănescu în disputa cu Steaua, care nu și-a lăsat jucătorii să meargă în cantonament cu ceilalți tricolori.
„Are dreptate Anghel Iordănescu în scandalul cu Steaua. Trebuie să te prezinți la echipa națională chiar dacă îi spune divizionară A. Tu, ca și club, trebuie să dai jucătorii la echipa națională, nu ce face Becali și cu Reghecampf. Asta e mascaradă! E posibil așa ceva? Noi ne duceam cu o zi înainte la echipa națională atunci când eram convocați. Iordănescu are staff-ul lui tehnic la echipa națională și normal că pregătesc foarte bine fiecare jucător. Steaua se află tot în Antalya, deci Reghecampf își poate urmări jucătorii la lucru dacă vrea. Trebuie penalizată cumva Steaua! Să nu-i cheme nici un jucător la echipa națională pentru Campionatul European din Franța, eu așa le-aș face. Este o lovitură pentru orice club, pentru că pierde și bani, și imagine. Cum să nu te prezinți la echipa națională? Este inadmisibil!“, a răbufnit Nicolae Negrilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS