5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mulțumim, leule!

Am trăit intens iarna asta prin prisma deselor „transferuri” ale lui Andrei Ivan, „perla” echipei CS Universitatea Craiova. Oferta de la FC Barcelona n-am prea crezut-o, cea de la Espanyol este mult mai pământeană, iar insistențele Stelei deja ne sâcâie și ne lovesc în orgoliu. Presa becalizată din Capitală s-a jucat cu exclusivitățile în privința tânărului atacant al Craiovei, „colorând” pe placul latifundiarului guraliv fiecare tresărire a acestuia. Becali a anunțat că s-a înțeles cu oficialii Craiovei, autoproclamați olteni adevărați, în realitate doar afaceriști cu ceva sentimente față de fotbalul din Bănie, dovadă fiind tratativele în sine. Becali nu a putut în schimb negocia cu Andrei Ivan, un dâmbovițean cu suflet de oltean, care a îndrăznit să-l refuze categoric.

„Nu mă duc la nici o Steaua. Am zis și eu, și tata că nu merg la Steaua. Nu am de ce să semnez cu Steaua. Vreau să plec în străinătate”, a punctat Ivan.
„Ce pot să fac eu, dacă nu vrea să semneze?”, a spus Becali năucit de răspunsul atacantului de 19 ani.
Andrei Ivan s-a transformat în Ivan cel Groaznic și pentru acoliții clubului roș-albastru, care au simțit nevoia să-l judece, minimalizându-l totodată. „Copilașul ăsta să-și bage mințile în cap!”, a tunat fostul mare tenisman Ilie Năstase, un acolit al Stelei, căruia nu i-a venit să creadă, probabil, că mai există persoane care nu-și vând sufletul și nu pun banii pe primul loc, ci sentimentele.
Lui Andrei îi este foarte greu în aceste clipe. Este bulversat, mai ales că a început să fie vânat inclusiv de mai marii clubului CSU, tocmai cei care îi insuflaseră mândria de a îmbrăca tricoul alb-albastru al Craiovei. Se simte trădat, pentru că este împins la Steaua. Circulă „zvonul” că Ivan ar fi fost amenințat că va fi trimis la echipa a doua dacă nu semnează cu Steaua, ceea ce este de neconceput. Este revoltător pentru orice oltean care a mers pe „Ion Oblemenco” și a crescut cu poveștile Craiovei Maxima. Andrei a luat de mult pulsul Băniei. Ivan e matur în gândire și știe că are împotriva sa doar câțiva oameni, dar că este susținut de o regiune întreagă, de mii de olteni adevărați. Este simpatizat probabil și de fanii defunctei FC Universitatea, care au mai trăit o astfel de poveste în 2002, când Marius Sava nu s-a urcat în autocarul lui Gigi Nețoiu ce avea destinația Dinamo. Andrei Ivan a trecut testul suprem, nu este mercenar. Chiar dacă va ceda presiunii și va semna într-un final cu Steaua, rămâne un erou în sufletul tuturor celor pentru care culorile alb-albastre sunt sacre.
Suntem mândri de tine, Andrei Ivan! Sperăm ca tu să fi creat doar un precedent, pentru că numai așa ne putem redobândi numele de lei.
În privința conducătorilor CS Universitatea, aceștia trebuie să fie conștienți de faptul că încalcă una dintre marile reguli nescrise, aceea de a vinde fotbaliști Capitalei și că nu vor fi iertați niciodată. Adevărata Universitatea Craiova și-a câștigat respectul tocmai prin lupta permanentă cu echipele Bucureștiului, departamentale în trecut, iar victoriile din timpul comunismului au făcut-o să devină o forță a României și a Europei, să fie venerată. Rotaru și ai lui, dacă vor să facă fotbal-business, dar să aibă și tribunele pline, trebuie să-și vândă „perlele” doar în afara țării și să lupte pentru performanțe notabile. Altfel, cartea jucată este necâștigătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS