11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria cu Dinamo, neprețuită pentru suporterii craioveni

Victoria cu Dinamo, neprețuită pentru suporterii craioveni

Darius Hargrove (la minge) a marcat 27 de puncte, iar Craiova a obţinut o victorie mare cu eterna rivală, Dinamo (Foto: Claudiu Tudor)
Darius Hargrove (la minge) a marcat 27 de puncte, iar Craiova a obţinut o victorie mare cu eterna rivală, Dinamo (Foto: Claudiu Tudor)

Craiovenii care iubesc baschetul și urăsc echipa Dinamo București au luat cu asalt duminică seară Sala Polivalentă. Aproape 4.000 de spectatori au venit să-i susțină pe jucătorii de la SCM-U Craiova. Înainte de debutul partidei, peste o sută de juniori de la cluburile craiovene de baschet au fost prezentați publicului, iar la una dintre tribune a fost desfășurat un steag imens cu o inimă albastră și pe care era scris Craiova. Polivalenta nu se mai umpluse de la un meci cu defuncta campioană CSU Asesoft Ploiești.
Împinși de la spate de spectatori, craiovenii au câștigat primul sfert, cu 21-15, apoi bucureștenii au preluat inițiativa, desprinzându-se la pauză la scorul de 43-34. La reluare, elevii lui Oliver Popovic au început să recupereze din deficitul de 9 puncte, apoi au egalat situația (43-43).
Gazdele au rămas la cârma jocului, astfel că la ultima pauză tabela a indicat 60-57. Sfertul al patrulea nu a adus nimic nou sub panou, meciul a curs spre victoria craiovenilor, fluierul de final auzindu-se la 86-76, în aplauzele publicului, care a savurat victoria în fața rivalei de-o viață.

Hargrove, din nou la înălțime

Cel mai recent transfer al oltenilor, Darius Hargrove, a făcut încă un meci mare. Americanul a reușit 27 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și un indice al eficienței de 27. „Am muncit din greu pentru victorie, timp de 40 de minute. Dinamo a jucat bine, în special în prima parte, are o echipă bună. Publicul a fost de nota zece, o atmosferă superbă“, a spus Hargrove la finalul partidei. Jucătorul transferat de U BT Cluj în urmă cu aproape două săptămâni și-a făcut repede fani în Bănie, mai ales cei mai mici dintre spectatori abordându-l pentru poze și autografe.
Radenko Pilcevic a fost al doilea marcator al echipei duminică, cu 17 puncte. „Am avut presiune pe umeri, de aceea am jucat rău în prima parte. În partea a doua, am fost mai buni, în special în apărare. În ceea ce privește publicul, a fost o plăcere să joc într-o asemenea atmosferă, mai ales să câștigăm“, consideră Pilcevic. Evoluția echipei din Bănie în confruntarea cu Dinamo a fost descrisă de unul dintre suporterii SCM-U Craiova: „A ține cu echipa asta a cam devenit un fel de sport extrem, din cauza căderilor inexplicabile. Trebuie să stai foarte bine cu inima. Ca suporter al Craiovei, ești trecut prin toate stările posibile, de la extaz la agonie.
Pentru SCM-U au jucat: Johnson (10 p), Burlacu (9), Bureau (8), Popescu (4), Hargrove (27), Pilcevic (17), Pantic (11), Damian.

Micic, aproape de revenire

Cei trei jucători acciden-tați din lotul craiovean – Micic, Bozovic și Djurasovic – au urmărit partida de pe marginea terenului și au trăit la intensitate maximă fiecare fază. Dacă Bozovic și Djurasovic mai au de așteptat până vor reveni pe parchet, în schimb Micic ar trebui să reintre în echipă în câteva zile.
A fost a 11-a victorie stagională pentru jucătorii antrenați de Oliver Popovic, care, cu cinci etape înainte de încheierea returului, se apropie tot mai mult de realizarea obiectivului, accederea în play-off.
SCM-U Craiova ocupă locul patru, cu 28 de puncte, la egalitate cu echipa de pe locul trei, CSU Atlassib Sibiu. Primul loc este ocupat de CSM CSU Oradea (29p), iar pe locul secund se află BC Mureș Târgu Mureș, cu același număr de puncte. Craiova mai are de jucat în retur cu CSM Oradea (deplasare, 29 ianuarie), CSU Atlassib Sibiu (acasă), BC Mureș Târgu Mureș (deplasare), U BT Cluj (acasă) și Phoenix Galați (deplasare).
Cealaltă formație olteană, Energia Târgu Jiu, ocupă locul 7, cu 26 de puncte, după ce sâmbătă a fost învinsă, pe teren propriu, de CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 72-70.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS