11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCantonamentul lui Anghel Iordănescu, luat la preț de matineu

Cantonamentul lui Anghel Iordănescu, luat la preț de matineu

Bogdan Vătăjelu şi colegii săi de la Craiova rămân la ordinele „Generalului“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu şi colegii săi de la Craiova rămân la ordinele „Generalului“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Naționala „divizionară“ a României a plecat ieri-dimineață într-un stagiu de pregătire în Antalya, în vederea participării la CE din Franța, dar din lotul selecționerului Anghel Iordănescu au lipsit cei șase steliști convocați: Florin Niţă, Paul Papp, Alexandru Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii şi Alin Toşca. Motivul? Steaua le-a interzis fotbaliștilor săi să mai meargă la lot, asta în ciuda faptului că în urmă cu câteva zile a emis un comunicat în care se menționa că elevii lui Laurențiu Reghecampf vor fi prezenți sub comanda „Generalului“ pe pământ turcesc.
„Avem foarte mulţi jucători accidentaţi. Am vorbit cu Puiu Iordănescu chiar înainte să se publice lotul selecţionatei divizionare, fiindcă nu este echipa naţională a României. Este un program pe care noi nu-l vedem în ordine, pentru că avem şi noi antrenamente. Nu e normal un astfel de cantonament acum. Nu e nici o răutate sau vreo lipsă de respect. Am vrut să ajutăm, dar cum să mergem la meciurile amicale cu 14 jucători?”, a justificat decizia Stelei antrenorul Laurențiu Reghecampf.

„Steaua nu e fair-play“

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, s-a arătat dezamăgit de atitudinea oficialilor campioanei României, menționând că le-a propus celor de la Steaua patru variante prin care jucătorii s-ar fi putut alătura naţionalei, dar că aceștia nu au fost de acord.
„Am avut vineri o discuţie cu domnul Valeriu Argăseală (președintele executiv al Stelei – n.r.) prin care mi-au fost propuse două variante. Noi le-am propus alte patru variante, dar s-a văzut ce a ieşit. Jucătorii au vrut să vină la echipa naţională din ce ştiu eu, dar au fost blocaţi de club. Steaua nu e fair-play şi boicotează acţiunile echipei naţionale. Cei din FRF vor analiza foarte bine situaţia şi trebuie să ia o decizie dură împotriva clubului Steaua. Mulţumesc celor care au dat jucători la naţională şi, în mod special, antrenorilor care ne-au pus la dispoziţie fotbaliștii“, a comentat Anghel Iordănescu.

„Cerem o reacţie pe măsură din partea FRF“

Reacțiile celorlalți conducători de club din România care au dat jucători la națională nu au ezitat să apară. O poziție vehementă a venit din partea președintelui oltenilor de la Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, care a afirmat că așteaptă o sancțiune din partea FRF pentru Steaua, altfel le va cere și el lui Cristian Săpunaru, Adrian Ropotan, Mihai Răduţ și Ioan Hora să părăsească lotul naționalei și să revină la antrenamentele lui Edi Iordănescu în Spania.
„Pentru Pandurii este o onoare să aibă jucători convocaţi la echipa naţională. Considerăm că reprezentarea României la Campionatul European constituie o prioritate naţională. Dacă una dintre echipe nu respectă regulamentele în vigoare cerem o reacţie pe măsură din partea FRF. Dacă nu va urma o reacţie pe măsură, ne rezervăm dreptul de a chema jucătorii convocaţi la echipa naţională înapoi în Spania“, a spus Narcis Răducan.
Aceeași reacție a avut-o și preşedintele Astrei Giurgiu, Dani Coman: „Şi eu mi-aş dori ca jucătorii mei să vină în cantonament cu noi şi să ia parte la partidele amicale pe care ni le-am programat în cantonament, dar echipa naţională trebuie să fie pe primul loc. Ar trebui să o respectăm mult mai mult“.
Aflat în Cipru, în cantonament cu Dinamo, antrenorul Mircea Rednic a pus-o la zid pe campioană: „Noi respectăm echipa naţională şi ne-am conformat solicitărilor primite. Nu mi se pare normal, însă, ca alţi antrenori să refuze să lase jucătorii la naţională. Mi se pare o lipsă de respect faţă de mine, ca antrenor, faţă de jucători şi faţă de echipa naţională. Fraierii vin acum la naţională, iar şmecherii merg direct la Euro?“.

Craiova respectă convocările

La rândul său, managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a declarat că gruparea din Bănie se mândrește cu cei trei jucători ai săi convocați la națională și nu-i va rechema sub comanda lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, indiferent ce decizie va lua FRF.
„Noi respectăm decizia Comitetului Executiv ca jucătorii Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu și Andrei Ivan să meargă la națională. Nu-i chemăm înapoi la echipă. Este o bucurie pentru noi să oferim fotbaliști selecționatei României, este bine și pentru club, și pentru jucătorii în speță și vom vedea ce se va întâmpla din punct de vedere disciplinar împotriva Stelei. Este o problemă care nu ne privește direct“, a comentat Felix Grigore, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS