16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDănănae vrea să uite de CSU

Dănănae vrea să uite de CSU

Ovidiu Dănănae speră să treacă rapid peste experienţa de la CSU şi să revină în fotbal cu forţe proaspete (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ovidiu Dănănae speră să treacă rapid peste experienţa de la CSU şi să revină în fotbal cu forţe proaspete (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fundașul craiovean Ovidiu Dănănae a explicat în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, cum au decurs lucrurile în litigiul său cu CS Universitatea Craiova, regretând că s-a ajuns la interdicția de a transfera jucători timp de două perioade de mercato pentru club. Dănănae a mai spus că nu a înțeles motivul pentru care s-a dorit îndepărtarea sa, mai ales că echipa suferea la capitolul imagine din pricina faptului că în lot erau prea puțini olteni. Ovidiu Dănănae se bucură că a devenit liber de contract și anunță că va reveni pe teren în partea a doua a sezonului.
Alexandru Vîrtosu: Ai avut o vacanță prelungită, forțat de împrejurări.
Ovidiu Dănănae: Așa este. În momentul ăsta trebuia să fiu la pregătire cu echipa, dar, după cum știți, s-au întâmplat foarte multe lucruri în ultimele șase luni. Îmi pare rău că s-a ajuns la acest litigiu, dar câteodată în viață lucrurile nu merg cum îți dorești. Vreau să menționez că este primul meu litigiu din carieră.
A.V.: Cum s-a ajuns aici?
O.D.: Faptul că am semnat cu CSU Craiova a fost un lucru bun la momentul respectiv. Am fost dorit de toată lumea și am renunțat la alte două oferte pe care le aveam, pentru Craiova. A fost un început destul de neplăcut și nu neapărat prin prisma cartonașului roșu pe care l-am luat în meciul cu Rapid din Cupa Ligii din sezonul trecut, ci din cauza rezultatelor. Cred că dacă legam trei-patru rezultate pozitive consecutive, altfel mergeau lucrurile și pentru mine, și pentru echipă. „Filmul“ s-a rupt când s-a schimbat staff-ul tehnic. Eu am venit la echipă odată cu Jerry Gane, m-am înțeles extraordinar cu dânsul, dar nu au prea fost rezultate bune, iar conducerea a decis să vină alt antrenor, cu o altă filosofie. Din momentul când au venit noii tehnicieni mi s-a propus rezilierea înţelegerii, la doar trei luni și jumătate după ce am semnat un contract pe doi ani. Am fost foarte surprins, mi s-a părut o glumă proastă, nu am luat în seamă.

„Nu mi s-a dat nici o explicație“

A.V.: Regreți că nu ai acceptat atunci rezilierea? Poate că acum erai la o echipă bună și jucai…
O.D.: Poate, dar gândiți-vă că atunci când am semnat cu Craiova am renunțat la două oferte din afara țării, iar propunerile financiare erau peste ce oferea CSU. Mi-am văzut în continuare de antrenamente și nu-mi aparține vina că nu am jucat. Eu nu am fost introdus în absolut nici un meci de când au venit Sorin Cârțu și Emil Săndoi și nu mi s-a dat nici o explicație.
A.V.: Iarna trecută făceai antrenamentele cu Ferfelea, dar el a fost reprimit la lot. Ție nu ți s-a propus asta?
O.D.: Nu, din păcate. Antrenorii de la vremea respectivă, și nu vreau să fac un caz din asta, trebuia să mă recheme la echipă și să-mi dea o șansă. Am făcut antrenamente cu echipa a doua o perioadă, dar nu am fost lăsat să joc nici măcar într-un meci amical. Clubul trebuia să știe că un angajament semnat trebuie respectat.
A.V.: Ai câștigat acest litigiu la comisiile LPF, spre surprinderea celor de la CSU.
O.D.: Atâta timp cât clubul mi-a interzis dreptul la muncă timp de zece luni și m-a lăsat să mă antrenez singur, era normal. Clubul nu mi-a dat nici o șansă să revin, drept dovadă nu mi-a aplicat viza anuală care se pune pe carnetul de joc și pentru acest fapt eu am câștigat litigiul. Nu am cerut niciodată interdicția la transferuri pentru club. Nu mi-am dorit să se ajungă aici, însă dânșii nu au respectat contractul și regulamentul.
A.V.: Oficialii CSU afirmau că își vor căuta dreptatea la TAS, dar nu s-a mai ajuns acolo, pentru că ei nu au mai plătit taxele de judecată și tu ai o hârtie care certifică acest lucru.
O.D.: Da, așa este. Când am câștigat și la Comisia de Recurs conducătorii au afirmat că își vor căuta dreptatea la TAS, dar până să ajungă la Lausanne și-au dat seama că au făcut o mare greșeală și din cauza aceasta nu au mai continuat litigiul cu mine. Chiar până pe 15 decembrie 2015, când era data-limită, puteau să mă cheme la echipă și să ne strângem mâinile, să se liniștească apele. Nu era un compromis pentru mine, pentru că eram sub contract, dar nu s-a dorit acest lucru.

„Mogo și Naicu au nevoie de încrederea suporterilor“

A.V.: Cum vezi schimbările de la nivelul băncii tehnice ale CSU Craiova?
O.D.: Îl știu pe Daniel Mogoșanu de 20 de ani. Cred că băieții vor evolua cu mai multă dezinvoltură în comparație cu ce jucau sub vechea conducere. Din câte îi cunosc eu pe Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, sunt adepții unui joc ofensiv, vor un pressing avansat, dar au nevoie de încrederea suporterilor. Dacă vor reuși să-și implementeze filosofia de joc, suporterii vor avea parte de multe bucurii.
A.V.: S-au făcut promovări în lot de la echipa secundă. Crezi că acei tineri pot face față Ligii I?
O.D.: Momentan nu, trebuie să fim realiști, dar asta nu înseamnă că nu au valoare. Ajutați de fotbaliștii cu experiență, pot să crească și de anul viitor să aibă un cuvânt de spus și echipa să joace chiar și în play-off. Acum însă e greu și trebuie să lupte serios ca să prindă locul șapte, cum vor ei.
A.V.: Ce oferte ai?
O.D.: Am două propuneri în momentul acesta, una din Liga I, cealaltă din străinătate, și cred că o să iau o decizie zilele următoare. Îmi doresc foarte mult să revin, îmi lipsesc enorm meciurile oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS