13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, scoși la tablă de austrieci

Alb-albaștrii, scoși la tablă de austrieci

Andrei Hergheligiu a marcat în poatra Austriei Viena (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Hergheligiu a marcat în poatra Austriei Viena (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a fost surclasată, scor 1-3, de Austria Viena, într-un joc amical disputat ieri, al treilea susținut de gruparea din Bănie în cadrul cantonamentului din Antalya. Golurile adversarilor au fost marcate în minutele 9, 23 şi 38, iar replica alb-albaştrilor a venit prin Andrei Hergheligiu, cu un şut de la 14 metri, poziţie centrală (‘44, 3-1).
Directorul tehnic Daniel Mogoşanu şi antrenorul principal Victor Naicu au mizat pe: Straton – Achim (‘68, Dumitraş), Iliev, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Madson (‘59, Nuno Rocha), Zlatinski – Ivan (‘77, Băluţă), Hergheligiu (‘46, Măzărache), Bancu.

„Am întâlnit o echipă bună, avansată din punct de vedere al pregătirii, deoarece austriecii reiau campionatul la începutul lunii viitoare. Am făcut nişte greşeli la construcţie şi adversarii au speculat. Am întâlnit o echipă pragmatică. Nu pot să nu reamintesc că am ratat patru ocazii de unul contra unul cu portarul şi am mai avut două şuturi periculoase prin Vătăjelu şi Zlatinski. Consider că a fost un antrenament reuşit, din care avem ce învăţa”, a explicat Victor Naicu.

În primele două confruntări, CS Universitatea a învins cu 2-1 pe FC Hallescher și a pierdut, scor 1-2, cu RZ Pellets WAC.

 

„Ne-am atins obiectivele”
Alb-albaştrii vor încheia astăzi primul stagiu din Turcia. O parte dintre ei vor reveni în România pentru trei zile, apoi vor zbura din nou în Antalya, pentru cel de-al doilea cantonament al iernii, programat în intervalul 25 ianuarie – 5 februarie. Formaţia craioveană va susţine în perioada următoare alte patru jocuri de verificare, după cum urmează: MTK Budapesta (28 ianuarie), FC Paksi (31 ianuarie), Slovan Bratislava (3 februarie) şi FC Sioni Bolnisi (4 februarie).

Concluzia staff-ului tehnic este că acest prim stagiu de pe pământ turcesc a fost benefic.

„Din punctul nostru de vedere pregătirea a decurs normal, ne-am atins obiectivele, acelea de a face acumulări fizice. Considerăm că a fost un stagiu reuşit. Sperăm ca elementele lucrate să ne ajute în sezonul următor. Sunt multe plusuri, dar sunt şi minusuri, pentru că este normal pentru această perioadă. Ca plusuri consemnez faptul că echipa pasează şi încearcă o posesie prelungită. Putem spune că este loc şi de mai bine”, a afirmat antrenorul principal.

Victor Naicu a recunoscut că randamentul atacanţilor nu a fost prea ridicat şi a punctat că speră ca eficienţa acestora să crească în cantonamentul următor: „Mă bucur că am înscris în fiecare meci, puteam să o facem de mai multe ori dacă exista mai multă concentrare la finalizare. În cel de-al doilea stagiu ne-am propus să exersăm automatismele. Vom pune accent pe partea de finalizare, pentru că se ratează destul de mult şi în timpul campionatului s-ar putea să nu avem atât de multe oportunităţi de a marca şi dacă avem una sau două obligatoriu trebuie să înscriem”.

 

Le ţin pumnii tricolorilor

 

CS Universitatea Craiova îi va pierde în stagiul doi pe Andrei Ivan, Alexandru Mateiu şi Bogdan Vătăjelu, fotbalişti care vor începe de luni pregătirea cu lotul echipei naţionale a României. Victor Naicu a explicat că echipa va resimţi lipsa lor, dar că se bucură pentru jucători şi speră să-i vadă la CE din Franţa.

„Pentru noi, antrenorii este o situaţie puţin delicată, pentru că jucătorii se întorc de la lotul naţional cu o săptămână înaintea primei etape. Am fi dorit să-i avem alături de noi pe Ivan, Mateiu şi Vătăjelu pentru a aprofunda aceste trasee de joc de care echipa are nevoie. În acelaşi timp mă bucur pentru ei. Le dorim succes, sperăm să nu vină accidentaţi, să confirme şi să intre în lotul lărgit pentru Euro şi, de ce nu, echipa să dea şi alţi jucători la naţională”, a încheiat Victor Naicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS