21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportScandal în tenisul mondial: 16 jucători ar fi primit bani ca să piardă intenţionat anumite meciuri

Scandal în tenisul mondial: 16 jucători ar fi primit bani ca să piardă intenţionat anumite meciuri

Scandal în lumea sportului alb: o anchetă a BBC şi Buzzfeed sugerează că 16 jucători de tenis au primit bani ca să piardă intenţionat anumite meciuri.

Acuzaţiile se referă la partide disputate în ultimii 10 ani, inclusiv în cadrul turneelor de Grand Slam, de jucători din top 50. Cel puţin trei partide suspecte ar fi avut loc la Wimbledon, scriu jurnalistii care au obtinut documente interne ale forurilor de conducere din tenis.

Ziariştii nu dau nici un nume de sportiv, dar susţin că 8 dintre cei vizaţi participă la Australian Open, primul mare turneu al anului care a început luni.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic David Cameron a spus că şeful executivului vrea o anchetă independentă în acest caz.

Întrebat de ziarişti despre blaturile din tenis, tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a dezvăluit că a fost abordat, printr-un intermediar, în vederea trucării unui meci, cu ocazia unui turneu desfășurat în Rusia, la Sankt Petersburg, în 2007, la începutul carierei sale în circuitul profesionist. „Nu am fost abordat direct, ci prin intermediul unei persoane care făcea parte din echipa mea, la vremea respectivă. Evident, am refuzat imediat oferta”, a declarat Djokovic, luni, după debutul victorios la primul turneu de Mare Șlem al anului, Openul Australiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS