11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM și-a încheiat aventura în Cupa Cupelor

SCM și-a încheiat aventura în Cupa Cupelor

La prima participare într-o competiție europeană, echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a oprit în optimile de finală ale Cupei Cupelor.
Formația olteană, pregătită de Simona Gogârlă și Grigore Albici, a ratat sâmbătă calificarea în sferturile Cupei Cupelor, după ce a fost învinsă în deplasare de formația slovenă Krim Ljubljana, cu scorul de 27-23 (15-12), în manşa retur din optimile competiţiei.
În tur, SCM Craiova a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 30-29 (12-11), dar diferenţa a fost insuficientă pentru calificarea mai departe.
În sferturi ajunge Krim, cu scorul general de 56-53.
În partida de sâmbătă, antrenorii craioveni au mizat pe jucătoarele: Pașca, Petrescu, J. Zivkovic (portari), Băbeanu (7 goluri), Zivkovic (5), Șelaru (4), Andrei (3), Iovănescu (2), Cioaric (1), Florica (1), Georgescu, Horobeț, Landre, Bonea.
La meci au asistat 1.500 de spectatori, conform informațiilor postate pe site-ul EHF, iar echipa olteană a fost susținută frenetic de un grup de 50 de suporteri. La final, antrenoarea Simona Gogârlă le-a mulțumit fanilor care au străbătut atâția kilometri să le încurajeze pe handbaliste: „Atât eu, cât și fetele le mulțumim admirabililor noștri fani. Ne-am dorit mult să le aducem bucurie lor, dar și celorlalți suporteri ai echipei, dar nu s-a putut“. Fosta mare jucătoare a naționalei României, dar și a celor de Krim Ljubljana a spus că mult mai titrata adversară din Slovenia a avut avantajul experienței în competițiile internaționale: „Nu cred că am fost cu nimic mai prejos decât Krim Ljubljana. A fost un meci tipic de calificare, în care ambele echipe și-au dorit să meargă mai departe. Cred că diferența a făcut-o experiența în competiții internaționale. Gazdele aveau, iar noi nu“.
Krim Ljubljana a început sezonul în Liga Campionilor, dar nu a trecut de faza grupelor preliminare şi continuă în Cupa Cupelor, în timp ce echipa SCM Craiova a eliminat în turul 2 al Cupei Cupelor formaţia sârbă Radnicki Kragujevac, după două victorii, cu 28-22, respectiv 28-24. Ambele jocuri s-au disputat la Craiova.
Staff-ul craiovean a revenit acasă, iar acum, că au încheiat socotelile cu Cupa Cupelor, jucătoarele craiovene se concentrează pe campionatul intern. „Suntem deja cu gândul la meciul de miercuri de la Zalău. Va fi o deplasare grea și obositoare“, a încheiat Simona Gogârlă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS