16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMăzărache e pariul staff-ului tehnic de la CSU

Măzărache e pariul staff-ului tehnic de la CSU

Simon Măzărache (la minge) beneficiază de toată încrederea antrenorilor craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Simon Măzărache (la minge) beneficiază de toată încrederea antrenorilor craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Aflată în Antalya, în primul cantonament al iernii, CS Universitatea Craiova a susţinut sâmbătă după-amiază primul joc amical, alb-albaştrii reuşind să se impună cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei FC Hallescher (Liga a III-a din Germania). Remarcatul partidei a fost Simon Măzărache, jucătorul care până acum a evoluat mai mult la echipa a doua. „Maza“ a reuşit să deschidă scorul în minutul 26, când a îndeplinit o simplă formalitate după o acţiune creată de Nicuşor Bancu, finalizată cu pasă în careu. Măzărache a participat şi la golul doi reuşit de trupa lui Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu, a centrat în careu, iar un fundaş german a respins greşit cu capul, lobându-şi propriul portar (’36, 2-0).
„Avem încredere în Măzărache. Ne dorim să fie pariul nostru pentru partea a doua a sezonului. Până acum s-a prezentat foarte bine, ca şi ceilalţi jucători“, a subliniat antrenorul principal al oltenilor, Victor Naicu.
Golul nemţilor a fost marcat în minutul 58, în urma unei lovituri de colţ, semn că alb-albaştrii au de lucrat la organizarea fazelor fixe.
Strategii CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu, au mizat pe următorii jucători: Straton – Achim (’46, Dumitraş), Acka, Iliev, Vătăjelu – Madson, Zlatinski, Mateiu, Bancu (’56, Băluţă) – Ivan (’89, R. Petre), Măzărache (’46, Herghelegiu).
Următorul test al CS Universitatea Craiova din cadrul cantonamentului din Antalya va avea loc mâine, de la ora 15.30, oponentă fiindu-i RZ Pellets WAC (Austria).

„Am pus în practică exerciţiile lucrate“

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova s-a declarat mulţumit de prestaţia alb-albaştrilor din amicalul cu FC Hallescher, punctând că rezultatul le va da încredere elevilor săi.
„Din punctul meu de vedere, a fost un antrenament reuşit, cu o echipă foarte ambiţioasă. Consider că ne-am atins obiectivul, pentru că am pus în practică exerciţiile lucrate la antrenament. De altfel, golurile au venit din astfel de faze exersate în cursul zilelor trecute. Ne bucurăm că am debutat cu dreptul şi ne dorim în continuare evoluţii bune în partidele de verificare. Toată lumea spune că rezultatele meciurilor amicale nu sunt importante. Într-o oarecare măsură sunt de acord cu acest lucru, dar, ţinând cont că victoriile îţi dau încredere pentru ce urmează şi nu este prea mult timp până când începe campionatul, consider că şi rezultatul este foarte important. Mă bucur că băieţii au făcut un meci bun şi au obţinut victoria“, a spus Victor Naicu.
Tehnicianul craiovean a explicat şi tactica abordată pe parcursul jocului, deoarece în prima repriză CSU a mizat pe ofensivă, iar în cea de-a doua a preferat să se retragă şi să încerce cartea contraatacului. „Împreună cu Daniel Mogoşanu îmi doresc să practicăm un joc ofensiv, să încercăm să recuperăm mingea cât mai sus. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că nu ne-am modificat programul de pregătire pentru acest amical. Nu am căutat să fie jucătorii proaspeţi. Este un prim cantonament în care avem în vedere în special pregătirea fizică. Pe undeva este normal. Este primul joc şi băieţii vin după acumulări fizice importante. Au fost plusuri, au fost şi minusuri, dar întotdeauna este loc de mai bine“, a încheiat Victor Naicu.

Bancu, optimist

Mijlocaşul formaţiei CS Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, a afirmat după victoria cu FC Hallescher că încă speră la calificarea în play-off, deşi şansele sunt infime, şi că vrea să ajungă cât mai sus cu gruparea din Bănie.
„Este o perioadă de acumulare, trebuie să ne pregătim pentru începerea părţii a doua a sezonului. Ne dorim să o facem cât mai bine, astfel încât în primăvară să avem o evoluţie mai bună decât cea pe care am avut-o până acum. Matematic mai sunt şanse să prindem play-off-ul, dar este foarte greu. Cât mai avem matematic perspective vom lupta să câştigăm fiecare meci“, a spus fotbalistul de 23 de ani.
Nicuşor Bancu a regretat plecarea lui Bawab la Steaua şi a vorbit pentru prima dată despre oferta lui primită din partea campioanei României: „Îmi pare rău că Bawab a plecat de la noi, era un fotbalist bun, titular în majoritatea meciurilor şi ne-a ajutat foarte mult, dar avem jucători care să-l suplinească şi mergem înainte. Eu nu am vorbit cu nimeni de la Steaua, au discutat cei din conducerea clubului. Sunt bucuros că sunt la CS Universitatea Craiova şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi iau revanşa faţă de evoluţiile mai puţin bune de anul trecut. Nu îmi pare rău că nu am ajuns la Steaua, pentru că eu sunt oltean şi dintotdeauna visul meu a fost să joc la Craiova. În 2016, sper să mă ferească Dumnezeu de accidentări şi să ajung cu CS Universitatea cât mai sus în actualul sezon şi în cele care vor urma“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS