12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Daniel Mogoșanu: Îmi doresc o echipă combinativă și agresivă

Fotbal – Daniel Mogoșanu: Îmi doresc o echipă combinativă și agresivă

Daniel Mogoșanu (stânga) și Victor Naicu sunt mulțumiți de modul cum decurge pregătirea în Antalya (foto: csuc.ro)
Daniel Mogoșanu (stânga) și Victor Naicu sunt mulțumiți de modul cum decurge pregătirea în Antalya (foto: csuc.ro)

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova a acordat un interviu pentru site-ul clubului din Bănie în care a explicat ce vrea de la jucătorii săi în partea a doua a campionatului din Liga I, punctând totodată că pregătirea din Antalya decurge foarte bine. Redăm intergral declarațiile noului strateg al alb-albaștrilor.

– Domnule Mogoșanu, am intrat în cea de-a treia zi a stagiului din Antalya. Cum decurge pregătirea?
– Antrenamentele decurg normal, băieții sunt capacitați, foarte atenți la ceea ce dorim să le transmitem. Este o perioadă care are două obiective, unul ține de pregătirea fizică, iar celălalt de organizarea tehnico-tactică. Dar în acest prim stagiu vom pune accent pe pregătirea fizică.
– Cum răspund băieții la comenzile staff-ului tehnic?
– Sunt mulțumit în mare măsură de felul în care se angajează la efort, sunt foarte receptivi și nu este nicio problemă din acest punct de vedere.
– Sunteți mulțumiți de condițiile de pregătire?
– Condițiile sunt optime, la un nivel foarte bun.
– Ce vă interesează în jocurile amicale: victoriile care dau moral echipei sau evoluția per-ansamblu a băieților?
– Fiind prima perioadă, obiectivele sunt legate de pregătirea fizică și de conținutul tehnico-tactic. Vom căuta să le coroborăm.
– Ați făcut parte din staff și în ultimele partide din 2015. Ce considerați că nu a funcționat în prima parte a sezonului?
– Important este să analizăm cât mai bine, să găsim lucrurile negative care au fost și să fim atenți să nu se întâmple pe viitor. Să încercăm să construim, astfel încât să aducem echipa la un nivel bun. Știu că suporterii din Craiova sunt mari iubitori de fotbal, dar și foarte pretențioși. Totodată, iubesc fotbalul ofensiv, agresiv, astfel trebuie să construim filosofia de joc.
– Așadar, pentru partea a doua a sezonului, suporterii să se aștepte la o echipă ofensivă, nicidecum la una pragmatică?
– Vor fi jocuri și jocuri, cu strategii diferite. Însă important este să ne formăm o filosofie de lucru. Totodată contează și rezultatele.
– Care ar fi principala calitate pe care doriți să o insuflați echipei?
– Jocul combinativ, de posesie. Iar în faza de non-poserie: pressingul agresiv. Acestea sunt cele două coordonate pe care mă voi ghida în următoarea perioadă.
– În cazul în care se va rata play-off-ul, are echipa forță să încheie pe locurile 7-8?
– Vă dați seama că e trist că nu am reușit în prima perioadă să realizăm ceea ce ne-am propus. Dar acest aspect trebuie să ne facă să fim mai echilibrați, să muncim mai mult și cu siguranță ne vom bate pentru locul 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS