12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep, victorie „dureroasă“ cu Garcia

Halep, victorie „dureroasă“ cu Garcia

Simona Halep s-a declarat mulţumită de prestaţia sa în setul al treilea al meciului cu Garcia
Simona Halep s-a declarat mulţumită de prestaţia sa în setul al treilea al meciului cu Garcia

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 34 WTA, în prima partidă a româncei în 2016, din turul al doilea al turneului de la Sydney.
În timpul meciului pe care l-a câştigat într-o oră şi 53 de minute, Simona Halep a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng și a cerut de două ori intervenţia trainer-ului, care i-a masat glezna. Românca ar fi trebuit să participe, săptămâna trecută, la turneul de la Brisbane, dar a declarat forfait din cauza aceloraşi probleme la tendonul lui Ahile.
Românca s-a declarat mulţumită de evoluţia ei din meciul cu sportiva franceză Caroline Garcia, românca afirmând că, în al treilea set al acestei întâlniri, a jucat cel mai bun tenis al ei, informează site-ul oficial al turneului de la Sydney.
„A fost un meci greu. Mă aşteptam la asta, deoarece o ştiam destul de bine. Este puternică şi loveşte mingea cu tărie. Are un serviciu bun. Totuşi, eu cred că am jucat bine azi. Cred că am fost puternică, mai ales în setul al treilea. Am jucat cel mai bun tenis al meu în setul al treilea. În setul al doilea, am făcut un pas în spatele liniei de fund. Poate de aceea m-a dominat. Dar când m-am apropiat de linia de fund şi am lovit mingea devreme, am deschis terenul şi am scurtat punctele“, a declarat Halep.

Ce a spus despre problemele medicale

Despre problemele la tendonul lui Ahile, sportiva a precizat că durerile au apărut din senin şi apoi au dispărut. „Durerea la tendonul lui Ahile a venit şi a plecat, dar nu ştiu când a început să mă doară, nici când a trecut. A trebuit să stau concentrată, să am răbdare şi să încerc să rămân în meci şi să nu mă gândesc prea mult la durere. Ieri, înainte de antrenament, s-a întâmplat la fel. Cinci minute de durere, cinci fără. Nu ştiu exact ce este. RMN-ul a arătat că am doar o inflamaţie şi că pot juca, aşa că voi încerca să fac tot ce pot pentru a fi concentrată în continuare“, a spus ea.
Simona va juca în sferturile de finală astăzi dimineaţă, de la ora 7.00, contra Karolinei Pliskova din Cehia, al cincilea cap de serie al turneului.
Pe hârtie, Halep a devenit favorită la câştigarea competiţiei, după ce Agnieszka Radwanska (favorita numărul doi) şi Angelique Kerber (favorita numărul patru) s-au retras înaintea meciurilor din „optimi“. Petra Kvitova, campioană en-titre şi favorita numărul trei, nu s-a prezentat nici ea la primul meci.
Tot ieri, Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în sferturile probei de dublu în turneul de la Sydney, grație victoriei obținute în super tie-break în fața perechii formate din Denis Istomin și Henri Kontinen. 7-6, 6-3, 10-8 a fost scorul în favoarea cuplului româno-indian, care în 2015 a jucat finala în Turneul Campionilor.
Florin Mergea rămâne ultimul român pe tabloul masculin la turneul de la Sydney, după ce Horia Tecău a părăsit competiția. Tecău și Jean-Julien Rojer au fost eliminați ieri-dimineață de australienii Matt Reid și Jordan Thompson,  beneficiar al unui wild card, care i-au învins cu 4-6, 7-6 (9), 10-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS