5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEdi Iordănescu mai vrea jucători

Edi Iordănescu mai vrea jucători

_DSC0032

Pandurii Târgu Jiu s-a reunit la începutul săptămânii la Buftea în vederea reluării pregătirii pentru partea a doua a campionatului. Antrenorul Edi Iordănescu (foto) are la dispoziție 24 de jucători în momentul de față, după ce Marko Momcilovici a semnat ieri cu Steaua. Lotul gorjenilor îi cuprinde pe următorii: Mingote, Stanca, Lazar (portari), Pleaşcă, Unguruşan, Erico Da Silva, Grecu, Vasiljevic, Vasco Fernandes, Săpunaru, Nicoară, Nistor, Răduţ, Piţian, Mrzljac, Ciucur, Valentin Munteanu, Hora, Trifu, Droppa, Wellington, Şendroiu, Negrescu şi Erdei (jucători de câmp).
Gorjenii se vor prezenta în această dimineață la Institutul Naţional de Medicină Sportivă pentru obținerea vizei medicale. Delegația olteană va decola mâine spre Spania, pentru cantonamentul de la Chiclana de la Frontera, din regiunea Cadiz, programat în intervalul 14-31 ianuarie. În cadrul acestui stagiu, Pandurii va susține patru jocuri amicale, oponente fiind Karlsruher SC (21 ianuarie), Munchen 1860 (23 ianuarie), Sparta Praga (27 ianuarie) şi Dinamo Moscova (30 ianuarie).
Antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu, a precizat că va fi o pregătire specială, diferită de celelalte cantonamente, și că și-ar mai dori jucători la echipă: „Tipul de pregătire pentru acest cantonament este diferit acum față de cel de anul trecut. Este mai redus ca și volum. Avem mai puține meciuri și trebuie să gândim bine pregătirea, să intrăm în maximum de formă mai rapid. Este o perioadă destul de importantă, de acumulări, care trebuie gestionată atent. La fel de important este să aducem jucătorii pe care ni i-am propus. Este un avantaj față de vară, pentru că de data asta nu ne mai trebuie cantitate, ci doar calitate. Ne-am gândit la doi, maximum patru jucători“.

Răducan: Ne-am propus să facem performanţă

Preşedintele echipei Pandurii, Narcis Răducan, a explicat că se doreşte transferul unor jucători care au evoluat deja în prima ligă, pentru a diminua riscurile.
„Dorinţa lui Edi este să încercăm, pe cât posibil, să luăm jucători care au evoluat în prima ligă, nu neapărat în ultimul an, jucători care deja ştiu ce înseamnă fotbalul din Liga I. Sigur, dacă nu găsim vom încerca şi vom risca şi cu jucători care nu au evoluat încă în România. Dar este foarte scurtă perioada de adaptare, sezonul va fi relativ scurt, doar trei luni, şi atunci ar fi perfect dacă am elimina gradul acesta de risc care apare când vine un jucător din afara ţării. Avem discuţii şi să vindem, dar am încercat să le ţinem deoparte până acum, pentru că ne-am propus, împreună cu acţionarii clubului, să facem performanţă şi să ne situăm cât mai sus în clasament. În condiţiile în care dăm drumul la unu sau doi jucători, dintre cei mai buni, ne diminuăm aceste şanse. De aceea, pe cât posibil, încercăm să ignorăm ofertele care vin“, a spus Narcis Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS