29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au demarat pregătirile îngândurați

Alb-albaștrii au demarat pregătirile îngândurați

Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu au comandat antrenamentul de dezmorţire al alb-albaştrilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu au comandat antrenamentul de dezmorţire al alb-albaştrilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Jucătorii formației CS Universitatea Craiova s-au reunit ieri și au demarat pregătirile pentru partea secundă a campionatului, una în care obiectivul este de consolare: ocuparea locului șapte. Conducătorii grupării alb-albastre au oficializat totodată și înlocuirea lui Emil Săndoi cu Daniel Mogoșanu. „Mogo“ va fi director tehnic, Victor Naicu va ocupa funcția de antrenor principal (pentru că deține Licența Pro UEFA), rolul de „secund“ şi jucător îi va reveni lui Valentin Iliev, de portari se va ocupa tot Silviu Lung, iar Cornel Blejan va îndeplini în continuare misiunea de preparator fizic.

Săndoi: Nu cer un leu în plus

Emil Săndoi a mărturisit pentru GdS că rezilierea s-a făcut cu anumite condiții, urmând să-și primească restanțele financiare eșalonat.
„Nu a fost vorba de o dispută contractuală. Când am venit, ce contract mi-au pus pe masă pe ăla l-am semnat. Nici nu l-am citit. Acum, la fel.
Le-am zis să-mi dea banii pe parcurs, că nu au ei acum. Sper să-mi achite ce am muncit, că nu cer un leu în plus. Am stabilit niște termene cu ei, în care trebuie să mi se achite restanțele. Deocamdată nu mă interesează alte oferte. Pentru noi, cei din Craiova, când plecăm de la echipă, e o încărcătură mai mare decât pentru alții și chiar ai nevoie de o pauză ca să te liniștești“, a explicat Emil Săndoi, pentru GdS.

19 jucători au efectuat vizita medicală

Primul pas făcut de echipă în noul an a însemnat efectuarea testelor în vederea obținerii vizei medicale. La Policlinica pentru Sportivi sau prezentat 19 jucători: portarii Cătălin Straton, Laurențiu Popescu și Andrei Vlad, fundașii Sebastian Achim, Andrei Dumitraș, Apostol Popov, Bogdan Vătăjelu, Raul Hreniuc, Silviu Izvoranu, mijlocașii Nicușor Bancu, Alexandru Mateiu, Alexandru Băluță, Hristo Zlatinski, Robert Petre și Cosmin Ciocoteală și atacanții Andrei Hergheligiu, Andrei Ivan, Simon Măzărache și Andrei Burlacu.
Au absentat mai mulți fotbaliști, unii trebuind să ajungă aseară, Acka și Bawab, alții în această dimineață, în speță Madson, Kay și Nuno Rocha, sau chiar zilele următoare, cum este cazul lui Valentin Iliev.
Oficialii CSU tratează totodată rezilierea contractelor lui Cristi Bălgrădean (7.000 de euro / lună), Viorel Ferfelea (7.500 de euro / lună),Thaer Bawab (9.000 de euro / lună) și Costin Curelea (10.000 de euro / lună).

Straton: Voi munci și voi spera să apăr cât mai bine

Portarul Cătălin Straton a deplâns schimbările de la echipă, dar a afirmat că el și colegii săi vor face tot ce-i posibil ca viitoarele rezultate să fie din cele mai bune pentru CS Universitatea Craiova.
„Abia aștept să intru în poartă și sper să-mi fac treaba cât mai bine. Pufi (Cristi Bălgrădean – n.r.) este prietenul meu, un portar foarte bun, dar sunt lucruri pe care eu nu le pot discuta referitor la ceea ce se întâmplă. Nea Emil a fost pentru mine un antrenor foarte bun, am fost destul de apropiat de dânsul, mai ales că am lucrat împreună și la naționala de tineret. Îmi pare rău că pleacă, dar Craiova merge înainte și cu nea Emil și fără, și cu mine, și fără mine. Important este ca această echipă să-și atingă obiectivele și să redevină, ca performanțe, ceea ce a fost odată. În ceea ce privește partea secundă a campionatului, cred că mai avem șanse matematice la play-off, iar dacă se va întâmpla totuși să nu intrăm, nici nu vreau să mă gândesc că am putea termina mai jos de locul șapte. În viață mai sunt și mici accidente, când trebuie să terminăm pe locul șapte“, a declarat Straton, pentru GdS. „Nu pot să le promit suporterilor că a venit De Gea la Craiova și că o să închid poarta meci de meci, dar voi munci și voi încerca să apăr cât mai bine“, a punctat Straton.

Dumitraș și Ivan promit evoluții bune

Nici lui Andrei Dumitraș nu i-au căzut prea bine schimbările de la lot, dar crede că și așa se pot obține rezultate bune.
„Acum ne-am reunit și, așa cum se întâmplă în fotbal, unii vin și alții pleacă. Mi-aș dori ca Pufi și ceilalți să rămână aici și să facem un grup unit și puternic. Dacă vor părăsi echipa, cred că va fi un minus pentru noi. Suntem conștienți că o să le ducem lipsa, dar nu avem ce să facem. Îmi doresc să joc cât mai mult și, indiferent unde mă va folosi domnul antrenor, o să încerc să-mi fac datoria cât mai bine. Trebuie să obținem rezultate mult mai bune și să sperăm că acestea ne vor aduce și un loc mai bun în play-out“, a declarat Andrei Dumitraș, pentru GdS.
Și Andrei Ivan s-a arătat optimist în privința părții secunde a sezonului.
„Sper ca partea a doua a campionatului să fie una foarte bună și să câștigăm cât mai multe jocuri. Am văzut că ne-a fost schimbat antrenorul și îmi pare rău, pentru că era un om minunat Emil Săndoi. Noi o să ne adunăm, o să muncim foarte mult în cantonamentul din Antalya și vom da totul ca să fim mai buni. Am văzut că unele echipe au probleme și dacă vom fi pe locul șapte la final poate o să avem șansa să jucăm în cupele europene“, a spus Andrei Ivan, pentru GdS.

Juniorii vor să profite de șansă

Promovați la echipa mare, portarul Laurențiu Popescu și mijlocașul Robert Petre își doresc foarte mult să confirme așteptările și să-și câștige locul în echipă ușor, ușor.
„Sunt foarte bucuros că am fost promovat la prima echipă. Sper să fac față și să rămân în lot. Cu timpul sper să-l fac uitat pe Bălgrădean, pentru că o să vină și rândul meu. O să mă pregătesc foarte bine în acest cantonament din Antalya și cu timpul sper să confirm așteptările“, a promis Laurențiu Popescu, pentru GdS.
„Mă întorc după doi ani în cantonamentul primei echipe și sunt foarte fericit. Va fi un cantonament foarte greu și sper să dau tot ce am mai bun. Este o a doua șansă pentru mine la CS Universitatea și sper să rămân în prima echipă și să joc cât mai bine“, a afirmat Robert Petre.

Mogoșanu: Obiectivul meu este de a pregăti cât mai bine echipa

Noii strategi ai CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, au condus ieri după-amiază primul antrenament, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă „Popeci“ prezentându-se toți jucătorii care au efectuat vizita medicală, plus fundașul Stephane Acka, revenit între timp în Bănie.
Mogoșanu a acordat, cu această ocazie, și primele declarații de la numire.
„Este, într-adevăr, o provocare pentru mine. Am mai avut astfel de provocări pe parcursul carierei și au fost momente dificile pe care
le-am gestionat destul de bine. Însă trebuie să fiu foarte atent, pentru că nu poate fi identică situația aceasta cu cele din trecut. Vestea numirii nu m-a surprins. Am fost antrenorul echipei a doua, sunt de mult timp în club, iar în ultima perioadă am activat în paralel și la prima formație. Sunt mulți sceptici, dar cum am trecut peste momentele dificile din trecut, pot reuși și acum. Nu este problema mea vizavi de jucătorii care pleacă, ține de conducerea administrativă. Am un lot la dispoziție în momentul de față, iar dacă va suferi modificări sau nu, vom vedea în perioada următoare. Ce ne interesează acum este să ne pregătim foarte bine, ca să fim în formă la reluarea campionatului. Obiectivul meu este de a pregăti cât mai bine echipa în fiecare zi și să avem o clasare cât mai bună. Cu jocuri consistente vor veni și rezultatele. Încerc să rămân destul de echilibrat, să gestionez cât mai bine această situație și nimic mai mult“, a declarat Daniel Mogoșanu.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0003

_DSC0004

_DSC0006

_DSC0007

_DSC0009

_DSC0010

_DSC0011

_DSC0012

_DSC0015

_DSC0017

_DSC0019

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0029

_DSC0032

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0040

_DSC0044

_DSC0047

_DSC0048

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS