8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAncuța Bobocel începe anul cu trei competiţii de cros

Ancuța Bobocel începe anul cu trei competiţii de cros

Ancuţa Bobocel va începe anul cu trei concursuri de cros
Ancuţa Bobocel va începe anul cu trei concursuri de cros

Ancuța Bobocel, atleta legitimată la CS Universitatea Craiova, aleargă la trei competiții de cros în ianuarie. Prima va fi chiar mâine în Scoția, Great Edinburgh Cross Country Meeting, sportiva originară din Mehedinți fiind selecționată în echipa Europei, după ce s-a clasat pe locul cinci la Europenele de cros din luna decembrie. Great Edinburgh Cross Country Meeting este o competiție internațională anuală la care se întrec reprezentativele de cros ale Marii Britanii, Europei și SUA, aflată la a 27-a ediție în 2016. Primul concurs a avut loc în 1988. Anul trecut, echipa Europei a terminat pe locul secund, cu 189 de puncte, după SUA – 121 de puncte, dar înaintea Marii Britanii – 223 de puncte, totalurile reprezentând suma locurilor individuale ale sportivilor. „Este pentru prima dată când particip la o astfel de competiție, și anume să fac parte dintr-o selecționată a Europei. Probabil când vom ajunge acolo voi vorbi cu antrenorii și cu celelalte fete din echipă să vedem ce tactică vom aborda“, a spus ieri sportiva de 28 de ani.
După competiția din Scoția, „Miți“, așa cum o alintă apropiații, va lua startul la alte două crosuri, în Spania, programate pe 17, respectiv 25 ianuarie.

Sărbătoresc aniversarea fiicei în Italia

Sportiva nu se va întoarce din Scoția în România, ci va pleca în Spania. Nu direct, ci va face o oprire în Italia, la San Remo, pentru un motiv special. „Pe 13 ianuarie este ziua micuței mele, Eva Maria, va împlini un an și mergem să o sărbătorim la nașii noștri care locuiesc la San Remo“, a explicat Ancuța.
În această iarnă, eleva lui Marin Istrate va participa la competiții de sală în proba de 3.000 de metri plat, apoi va ataca în forță sezonul în aer liber în proba sa consacrată, 3.000 de metri obstacole.
Ancuța Bobocel a revenit în circuitul competițional în vara anului trecut, la câteva luni distanță de când a devenit mamă și a semnat cu CS Universitatea Craiova, club care i-a întins o mână de ajutor după ce cei de la Dinamo București au renunțat ușor la ea.
Chiar dacă a obținut deja medalii naționale, Ancuța visează la Jocurile Olimpice și speră să realizeze cât mai repede baremul de participare. Până la competiția de la Rio de Janeiro, din luna august, severineanca își dorește să participe cu succes, adică să urce pe podium, și la Europene.
„Vreau să fiu pe podium la Europene, apoi să ajung la Rio. Să mă gândesc la medalie la Jocurile Olimpice este puțin mai complicat. Deocamdată, ne mulțumim că suntem la un nivel foarte ridicat pe plan european“, a mai spus atleta.
Tot în weekend, mai exact duminică, altă alergătoare de la CS Universitatea Craiova, Luminița Achim, va participa la o cursă de zece kilometri pe șosea la Nisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS