11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKarateka Vlad Popescu a avut un an de vis

Karateka Vlad Popescu a avut un an de vis

vlad popescu karateka

În urmă cu aproximativ 15 ani, pe când avea doar cinci ani și jumătate, craioveanul Vlad Popescu (foto) a pășit pentru prima dată la un antrenament de karate tradițional. Fiind o fire energică, părinții s-au gândit să îl ducă să facă sport. „Încă de când am pășit în sală, la clubul craiovean Centura Neagră, m-a atras acest sport, chiar dacă nu știam nimic despre karate atunci“, rememorează tânărul de 20 de ani întâlnirea cu sportul care avea să devină un mod de viață pentru el.

Este dublu campion mondial și multiplu medaliat la Europene

Pe măsură ce treceau anii, Vlad Popescu și-a îmbogățit vitrina cu medalii. Nu le știe numărul cu exactitate, dar cele mai valoroase pentru el sunt cele cucerite la campionatul mondial. Anul 2015 a fost unul cu rezultate deosebite pentru tânărul karateka din Bănie, care acum este student în București și reprezintă clubul Olimpia din Capitală, la categoria de vârstă tineret. „La începutul anului, am ieșit campion național, apoi am mers la Napoli, unde am cucerit pentru a nu știu câta oară aurul european. În luna decembrie, am participat la Mondialele de karate din Serbia, unde am devenit, pentru a doua oară în viață, campion mondial, în proba de kata individual. Am fost cinci români în această probă și doar eu am urcat pe podium, cucerind titlul mondial. Pe lângă aur, am mai luat și o medalie de argint, la fukugo individual“, spune cu mândrie tânărul sportiv, care de puțină vreme se ocupă de pregătirea unei grupe de copii la clubul craiovean unde a început să practice acest sport.
„Karateul ocupă primul loc în viața mea. Mă dedic total acestui sport care mi-a adus satisfacții morale. Îl practic cu mare plăcere de când aveam cinci ani. În România, premiile alocate de Ministerul Tineretului și Sportului campionilor din karate sunt aproape inexistente, iar mulți foști colegi de-ai mei s-au lăsat, pentru că au investit mulți bani în acest sport și nu s-au ales cu mare lucru. Eu continuu să practic acest sport care îmi bucură sufletul“, a completat Vlad, component al lotului României.

În 2016 vrea pe podium la Europene

Pentru anul acesta, craioveanul și-a propus să repete performanțele bune din 2015. În scurt timp va trece la seniori și este conștient că va fi mai greu. „În 2016, principalul obiectiv pentru mine este să particip la Campionatul European și să-mi arăt din nou valoarea. Peste puțin timp voi trece de la categoria de vârstă tineret la seniori și bineînțeles că va fi mult mai greu, dar o să mă antrenez și sunt sigur că voi reuși să fac față“, a încheiat ambițiosul karateka din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS