27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - FRF a cerut insolvenţa TVR pentru plata unor penalităţi privind meciuri din 2010-2011

Fotbal – FRF a cerut insolvenţa TVR pentru plata unor penalităţi privind meciuri din 2010-2011

minge-fotbal

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a cerut insolvenţa Televiziunii Române şi vrea ca instanţa să oblige TVR la plata unor penalităţi în legătură cu difuzarea unor meciuri ale echipei naţionale desfăşurate pe teren propriu în campania pentru Euro 2012, informează Mediafax. În acest sens, FRF a dat în judecată Societatea Română de Televiziune (SRTv), dosarul fiind înregistrat pe 30 decembrie 2015, la Tribunalul Bucureşti.

Obiectul dosarului este „procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată”, iar primul termen în acest proces a fost stabilit pentru 19 februarie 2016, potrivit informaţiilor disponibile pe Portalul Instanţelor de Judecată din România.

Surse din TVR au declarat că FRF doreşte ca TVR să îi plătească penalităţi de câteva sute de mii de lei pentru că televiziunea publică ar fi întârziat anumite plăţi către FRF în legătură cu difuzarea unor meciuri ale echipei naţionale de pe teren propriu din campania pentru Euro 2012, care s-au jucat în 2010 şi 2011.

În acest sens, anul trecut au existat mai multe discuţii între reprezentanţii TVR şi cei ai FRF, însă aceştia nu s-au înţeles cu privire la valoarea acestor penalităţi. „FRF spunea o sumă, TVR nu era de acord cu ea. Fiind vorba despre penalităţi de întârziere a plăţii, acestea puteau fi discutabile”, au spus sursele citate.

Procesul nu are nici o legătură cu meciurile actuale sau viitoare, din preliminarii, fiind o situaţie care vizează doar meciuri de pe teren propriu din campania pentru Euro 2012, au mai afirmat sursele citate.

TVR nu a prezentat, deocamdată, un punct de vedere oficial cu privire la acest subiect.

Pe de altă parte, potrivit legislaţiei în vigoare, TVR nu poate intra în insolvenţă. Despre eventuala modificare a legislaţiei astfel încât TVR să poată intra în insolvenţă s-a discutat de mai multe ori în ultimii ani, fără însă a se face o acţiune concretă în acest sens.

Discuţiile privind insolvenţa s-au purtat în contextul în care TVR a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la peste 180 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS