16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvan Raţ: Franţa este mai bună ca noi, dar presiunea va fi pe ei

Răzvan Raţ: Franţa este mai bună ca noi, dar presiunea va fi pe ei

Fundaşul naţionalei României, Răzvan Raţ (foto), a declarat, într-un interviu acordat site-ul oficial al UEFA, că reprezentativa Franţei este mai bună decât selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu, dar a precizat că presiunea va fi pe jucătorii ţării gazdă a Euro-2016, a anunţat site-ul FRF. „Este o grupă echilibrată. Franţa, gazda turneului şi una din echipele de top, este favorită. Meciul de deschidere va fi extrem de important pentru noi. Presiunea va fi pe adversarii noştri. În teorie, Franţa este mai bună ca noi, dar vom vedea ce va fi pe teren. Orice se poate întâmpla, noi vrem să depăşim faza grupelor. Îmi amintesc echipa Franţei din 2002, când eu am debutat la naţională şi am fost înlocuit la pauză pentru că nu aveam cel mai bun joc. Nu cred că mi-a fost frică, dar aveam totuşi în minte că întâlneam campioni mondiali şi europeni: Zidane, Desailly, Thuram. Ce echipă!”, a spus Raţ.

Fundaşul român a afirmat că principalul atu al echipei României este precizia defensivă. „Stilul nostru de joc se bazează pe precizie în defensivă. Pornim de la ideea să nu primim gol, iar apoi încercăm să ne creăm ocazii pentru a înscrie. E importantă munca din spate, să ne apărăm compact şi să atacăm la fel. Ai putea compara stilul cu cel al lui Atletico. E important în fotbal să nu primeşti gol. Dacă adversarii nu înscriu, vei avea întotdeauna ocazia să o faci tu. Prezenţa noastră la un turneu final, după opt ani de pauză, este foarte importantă. Sunt mulţi jucători români talentaţi care vor putea fi urmăriţi la Euro”, a precizat Raţ.

România va juca în meciul de deschide la Campionatul European din 2016, în 10 iunie, cu Franţa, iar apoi va întâlni Elveţia la 15 iunie şi Albania în 19 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS