17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep visează la un an perfect

Halep visează la un an perfect

Simona Halep a mărturisit că visează să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice
Simona Halep a mărturisit că visează să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, va debuta în noul sezon cu un turneu la Brisbane (Australia), programat în perioada 3-9 ianuarie. Constănţeanca s-a confruntat cu ceva probleme de sănătate în ultimul timp şi speră să fie aptă să joace la cel mai înalt nivel la turneul din Brisbane. „Nu o să fie uşor, pentru că eu am fost bolnavă cu stomacul în perioada asta, încă mai iau tratament, şi sper să fiu aptă să joc la nivelul cel mai înalt la Brisbane. Vreau doar să-mi revin total şi apoi obiectivul principal e Australian Open“, a spus Halep, citată de Digisport.

Vrea un trofeu de Mare Şlem şi medalie la Rio

Halep şi-a prezentat şi obiectivele pentru anul următor. În primul rând, ar vrea să câştige un turneu de Mare Şlem. „Eu mi-aş dori Roland Garros. E la Paris, am câştigat la juniori şi poate ar fi mai frumos. Dar oricare ar fi, nu contează. Contează să câştig un Mare Şlem. M-am pregătit foarte bine şi chiar sunt gata să fac faţă la meciurile grele. Nu ştiu dacă se va realiza acest vis, dar am încredere şi muncesc pentru el“, a adăugat sportiva.
Simona Halep a precizat că pentru ea participarea la Jocurile Olimpice este unul dintre cele mai importante obiective ale sale. „Trebuie să fiu sănătoasă, ca să pot juca. Îmi doresc o medalie, dacă se poate, dar nu e uşor“, a declarat Halep, care va concura atât la simplu, cât şi la dublu mixt, probă în care crede că va face o echipă puternică împreună cu Horia Tecău, cel mai bun jucător de dublu în 2015. „Este important să facem echipă la Olimpiadă. Cred că avem şansă de medalie, dar ar fi bine să mai jucăm un turneu împreună până atunci, să ne mai antrenăm împreună“, este de părere Tecău.

Bătaie pe portdrapel la Rio

Simona Halep a declarat că şi-ar dori să fie portdrapelul României la JO: „Este visul meu să port steagul la Olimpiadă, dar o să vedem ce decizie se va lua“. După rezultatele obţinute de sportivii români în 2015, bătălia pentru portdrapel va fi între Simona Halep (câştigătoarea turneelor de la Indian Wells, Dubai şi Shenzhen) şi handbalista Cristina Neagu (câştigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost şi a medaliei de bronz la CM cu naţionala României), dar şi Horia Tecău intră în calcule. Decizia o vor lua reprezentanţii Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR). „Iniţial, am propus-o pe Halep, dar se pare că în acest moment, dacă echipa de handbal se va califica la Olimpiadă, Cristina Neagu devine o candidată foarte interesantă“, a declarat Ioan Dobrescu, secretar de stat în acest for, citat de DigiSport.
Ultimii sportivi care au condus delegaţia lotului tricolor la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice au fost Horia Tecău – tenis (Londra 2012), Valeria Beşe Motogna – handbal (Beijing 2008) şi Elisabeta Lipă – canotaj (Atena 2004 şi Sidney 2000).

Opt români la Australian Open

România va fi reprezentată la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului 2016, de opt jucători de tenis. Pe tabloul feminin se găsesc şase românce: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Patricia Ţig. Ultimele două sunt debutante la turneul australian. Pe tabloul masculin se regăsesc Horia Tecău şi Florin Mergea, câştigător, respectiv finalist la Turneul Campionilor, şi se vor număra printre favoriţi, alături de partenerii lor, Jean-Julien Rojer şi Rohan Bopanna. Australian Open va începe pe 18 ianuarie, urmând să-şi desemneze câştigătorii până pe 31 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS